Maastopyöräily

Maastopyöräily

Yleistä reiteistä

Rantakylän virkistysalue tarjoaa mainiot polut maastopyöräilijöille

Limingan Rantakylän alueella on tarjolla maastopyöräilijöille useampia eritasoisia reittejä, , joista voi valita oman taito- tai kuntotasonsa mukaan sopivimman reitin tai useamman reitin yhdistelmän. Reitit on merkitty maastoon heijastavin värikoodein ja nuoliopastein.

Nuoliopasteet ovat enimmäkseen polkujen risteyskohdissa ja ne osoittavat kulkusuunnan lisäksi suositeltua kiertosuuntaa. Tämä siksi, että osa poluista on kapeita, mutkaisia ja jompaankumpaan suuntaan hyvin vauhdikkaitakin, joten onnettomuusriski kasvaa mikäli liikennettä on molempiin suuntiin. Lisäksi pahimpina ruuhka-aikoina ei tule tungoksen tunnetta kun kaikki kiertävät reittiä/reittejä samaan suuntaan. Pieni osa reiteistä on käytännön syistä kaksisuuntaisia, mutta näillä osuuksilla polku on leveämpää ja näkyvyys hyvä. Reittien varrella tolpissa tai puissa olevat heijastavat värilliset neliöt tarkoittavat, että etene kyseistä reittiä suoraan eteenpäin. Nuolenkärki vasemmalle tai oikealle tarkoittaa, että sinun pitää kääntyä lähimmästä polkujen risteyksestä nuolen osoittamaan suuntaan.

Huomaa, että reittien tekijä tai ylläpitäjä ei vastaa reiteillä sattuneista henkilö- tai kalustovahingoista vaan liikkuminen kaikilla Limingan-, Lumijoen- tai Siikajoen kuntien alueella olevilla merkityillä maastopyöräilyreiteillä tapahtuu kulkijan omalla vastuulla. Reittien merkitsemiseen on saatu maanomistajilta lupa, mutta se ei anna kulkijalle mitään laajempia oikeuksia, vaan reiteillä liikkuminen tapahtuu siitä huolimatta jokamiehen oikeuksia noudattaen.

Merkityt reitit kulkevat suurimmaksi osaksi yksityisten maanomistajien mailla, jotka ovat ystävällisesti luvanneet merkitä reitit mailleen. Noudatetaan siis kaikkialla reiteillä liikuttaessa ehdotonta siisteyttä ja mahdollisimman vähäistä haittaa maanomistajille, maankäytölle ja luonnolle. Eikä siitä kanssakulkijan tervehtimisestäkään haittaa ole.

Lisäksi mainittakoon, että kaikki maastopyöräilyyn merkityt reitit ovat luonnollisesti jokamiehenoikeuksien nojalla myös kävelijöiden ja polkujuoksijoiden käytettävissä, joten fiksuina pyöräilijöinä annamme tietä tarvittaessa. On myös hyvä pitää itsestään meteliä ja hiljentää vauhtia silloin, kun edessä on samaan suuntaan etenevä jalankulkija, jotta hän kuulee sinun olevan tulossa takaansa eikä siten turhaan säikähdä sinun sujahtaessasi hihaa hipoen ohitse.

Reiteillä olevat puiset ja kapeat sillat voivat olla sateella ja pakkasten tullessa liukkaita, joten olethan varovainen.

HUOM! reittejä yhdistelemällä saat lisää tehoa ja vaihtelua maastolenkeillesi. Esim. aloitat punaisella, jatkat keltaisella tai sinisellä siirtyen lopuksi Aarnikankaan laavun kohdalla vielä punaiselle, tämä vie aikaa 2 - 3 tuntia.. Aarnikankaan laavun kohdalla on opasteet molemmista suunnista tultaessa punaiselle reitille.

Kaikki reitit on merkitty heijastavin reittimerkein suositellun kiertosuunnan mukaisesti, joten kiertosuuntaa vastaan kuljettaessa reittimerkit eivät näy kulkijalle suunnitellusti. Noudatathan siis suositeltuja kiertosuuntia jo pelkästään oman turvallisuutesi vuoksi.

REITTIEN ESITTELYVIDEO 

Reittikartta  

Reittikartta (Valitse karttanäkymän vasemmasta ylänurkasta karttatasot ja klikkaa haluamaasi reittiä/reittejä)

Reittien kuvaukset

Reittien kuvauksissa aloituspaikaksi on toistaiseksi ajateltu Limingan Rantakylän virkistysalueen P-paikka. Jatkossa reiteille tullaan opastamaan myös Liminganlahden luontokeskukselta.

Kurran lenkki 4,7 km (valkoinen)


LÄHTÖPAIKKA:
Rantakylän virkistysalueen P-paikka
OSOITE: Monttutie 6, 91900 Liminka
REITIN PITUUS: n. 4,7 km

REITTIMERKIT: risteyksissä heijastava valkoinen pohja ja mustat nuolet, muualla heijastava valkoinen neliö omassa tolpassaan tai puunrungossa


Kurran lenkki GPX-tiedosto

TIETOJA REITISTÄ: Kurran lenkki on pääosiltaan luonnonmukaista metsäpolkua ja osittain soratietä ja metsäautotietä, joka on merkitty maastoon. Metsäpolkuosuuksia on muokattu vähäisessä määrin, mutta niillä ei ole jatkuvaa kunnossapitoa. Metsäpolku osuuksilla on luontaisia epätasaisuuksia ja maastonmuotojen aiheuttamia haasteita , kuten hietikkoa, kiviä, puunjuuria sekä mahdollisesti märkiä maaston kohtia. Reitillä liikutaan luonnonolosuhteissa ja luonnon ehdoilla – huomioi oma vastuusi! Varaudu ja varustaudu vuodenajan ja sään aiheuttamiin olosuhteiden muutoksiin.

REITIN SOVELTUVUUS JA VAATIVUUS: Reitti soveltuu maastopyöräilyn lisäksi mm. kävelyyn ja polkujuoksuun. Ei sovellu ajettavaksi tavallisella polkupyörällä.

Maastopyöräillen polku on helppo mutta edellyttää paikoitellen vähäisiä maastoajotaitoja. Pyöräilijän omat ajotaidot, ennakoiva ajotapa ja maltillinen tilannenopeus ovat tärkeitä sekä omalle että muiden turvallisuudelle. Muista kypärä! Jalkaisin polulla riittää normaali peruskunto ja luonnossa liikkumisen perustaidot.

OHJEITA MAASTOSSA LIIKKUJILLE: Retkeilemme roskaamatta. Polku on yhteinen. Nauti luonnosta ja liikunnasta ja suo sama ilo muillekin! Ilmoita ilkivallasta ja anna palautetta.

REITTIKUVAUS

Reitti alkaa Limingan Rantakylän P-paikalta osoitteessa Monttutie 6, josta on viitoitus ja opastus reitille. Kurran lenkki on tarkoitettu helpoksi ja lyhyeksi aloittelijoiden reitiksi, joka kulkee lähellä Rantakylän P-paikkaa käyden pisimmillään n. 1,5 kilometrin päässä P-paikasta. Reitillä selviää tavallisella maastopyörällä ja se soveltuu hyvin maastopyöräilyn harjoitteluun.

Kurran lenkki sisältää hieman myös pehmeämpää maastoa, sekä helpohkon osittain kivisen ja loivasti nousevan kapean polun ennen Eeronmäen laavulle saapumista. Lisäksi reitin alkupuolella on yksi kivisen puronpohjan ylitys, joka menee isompi vanteisella pyörällä ajamalla ylitse, mutta pienempi vanteista lasten maastopyörää voi joutua taluttamaan pari metriä. Reitti toimii hyvin myös alkuosana siirryttäessä jollekin muulle reitille. 

Torikan lenkki 13 km (keltainen)


LÄHTÖPAIKKA:
Rantakylän virkistysalueen P-paikka
OSOITE: Monttutie 6, 91900 Liminka
REITIN PITUUS: n.13 km

REITTIMERKIT: risteyksissä heijastava keltainen pohja ja mustat nuolet, muualla heijastava keltainen neliö omassa tolpassaan tai puunrungossa

Torinkan lenkki GPX-tiedosto

TIETOJA REITISTÄ: Torikan lenkki on osittain luonnonmukaista metsäpolkua ja osittain kapeaa ja vanhaa tai leveämpää uudempaa metsäautotietä, joka on merkitty maastoon. Metsäpolkuosuuksia ei ole rakennettu tai kunnostettu mahdollisia siltoja lukuun ottamatta, eikä niillä ole jatkuvaa kunnossapitoa. Metsäpolku osuuksilla on luontaisia epätasaisuuksia ja maastonmuotojen aiheuttamia haasteita , kuten hietikkoa, kiviä, puunjuuria sekä mahdollisesti märkiä maaston kohtia. Reitillä liikutaan luonnonolosuhteissa ja luonnon ehdoilla – huomioi oma vastuusi! Varaudu ja varustaudu vuodenajan ja sään aiheuttamiin olosuhteiden muutoksiin.

REITIN SOVELTUVUUS JA VAATIVUUS: Reitti soveltuu maastopyöräilyn lisäksi mm. kävelyyn ja polkujuoksuun. Ei sovellu ajettavaksi tavallisella polkupyörällä kuin osittain metsäautotie osuuksilla. Reitti ei ole esteetön. Talvisin reitti on osittain alkupäästään latu-urana.

Maastopyöräillen polku on helpohko ja edellyttää paikoitellen maastoajotaitoja. Pyöräilijän omat ajotaidot, ennakoiva ajotapa ja maltillinen tilannenopeus ovat tärkeitä sekä omalle että muiden turvallisuudelle. Muista kypärä! Jalkaisin polulla riittää normaali peruskunto ja luonnossa liikkumisen perustaidot.

OHJEITA MAASTOSSA LIIKKUJILLE: Retkeilemme roskaamatta. Polku on yhteinen. Nauti luonnosta ja liikunnasta ja suo sama ilo muillekin! Ilmoita ilkivallasta ja anna palautetta.

REITTIKUVAUS

Helpohko reitti, joka on tarkoitettu lähinnä maastopyöräilyuransa alkutaipaleella oleville ajajille ja niille, jotka haluavat nautiskella leppoisammasta menosta ilman suurempaa teknistä osaamista tai kovaa kuntoa, vaikka muutama haaste toki tältäkin reitiltä löytyy. Tämä toimii myös hyvänä lämmittely pätkänä fatbike-reitille lähdettäessä tai luonnollisena jatkeena esim. Kurran lenkille.

Torikan lenkiltä on Aarnikankaan laavulle lähtevän polun risteyksessä opastus punaiselle fatbike-reitille.

Reitti alkaa Limingan Rantakylän P-paikalta osoitteesta Monttutie 6, josta on viitoitus ja opastus reitille. Reitin alkuosa on mukavaa kapeahkoa neulaspolkua, joka liittyy pian Kurrantiehen. Kurrantie ylitetään viistosti oikealle ja tämän jälkeen reitti yhdistyy fatbike reitin kanssa 1,4 km matkan. Kivisen nousun ja lyhyen laskuosuuden jälkeen reitti saapuu pian ”bussipysäkille” (Vanha linja-autojen odotuskatos keskellä metsää) ja muuttuu sen jälkeen taas helpommaksi sisältäen muutamia kapeita neulaspolku osuuksia. Hyvin kapean neulaspolku osuuden jälkeen punainen ja keltainen reitti eroavat toisistaan punaisen kääntyessä vasemmalle ja keltaisen oikealle.

Tämän jälkeen reitti kulkee vähän matkaa pitkin metsäautotietä, kääntyen kohta vasemmalle pitkin vanhaa ja vähemmän käytettyä metsäautotien pohjaa kohti Torikanjärveä. Tässä kohdassa reitti yhtyy Joutsenreittiin (sininen) ja seuraa sitä vajaan kolmen kilometrin matkan. Torikanjärveä lähestyttäessä on reitin poikki kaksi puroa, joista ensimmäisen voi mennä hitaasti ajamalla keskeltä yli. Hetken päästä tulevan toisen puron ylitse menee silta. Kolmas puro on pian Torikanjärven sivuitse menevän kapean neulaspolun jälkeen ja se on myös ajettavissa helposti yli oikealta. Molemmat ylitse ajettavat purot ovat kovapohjaisia, joten vaaraa renkaiden uppoamisesta tai liejuun juuttumisesta ei ole.

Kolmannen puron jälkeen reitti saapuu ”Vanhalle maantielle” - hiekkapohjainen vanha Limingan ja Lumijoen välinen maantie - kääntyäkseen ihan pian taas vasemmalle aluksi leveämmälle, mutta pian kapenevalle metsäpolulle. Vanhan, käytöstä poistetun ampumaradan jälkeen reitti on pääosin helppoa metsäautotietä. Ampumaradan jälkeen n. 150 m päässä keltainen reitti kääntyy vasemmalle, sinisen jatkaessa suoraan. Reitti palaa kierroksen tehtyään takaisin ”bussipysäkille” ja on siitä eteenpäin viimeiset n. 2 km laskuvoittoista nopeaa neulaspolkua lähes Rantakylän P-paikalle saakka.

Reitti on ajettavissa helposti perinteisellä maastopyörällä. Matkan varrella on myös yksi laavu (Aarnikangas), jossa voi paistella makkarat tai pysähtyä muuten vain lepäämään ja evästelemään.

Joutsenreitti 15 km (sininen)


LÄHTÖPAIKKA:
Rantakylän virkistysalueen P-paikka
OSOITE: Monttutie 6, 91900 Liminka
REITIN PITUUS: n.15 km

REITTIMERKIT: risteyksissä heijastava sininen pohja ja valkoiset nuolet, muualla heijastava sininen neliö omassa tolpassaan tai puunrungossa

Joutsenreitti GPX-tiedosto

TIETOJA REITISTÄ: Joutsenreitti on osittain luonnonmukaista metsäpolkua ja osittain kapeaa ja vanhaa tai leveämpää uudempaa metsäautotietä, joka on merkitty maastoon. Metsäpolkuosuuksia ei ole rakennettu tai kunnostettu mahdollisia siltoja lukuunottamatta, eikä niillä ole jatkuvaa kunnossapitoa. Metsäpolku osuuksilla on luontaisia epätasaisuuksia ja maastonmuotojen aiheuttamia haasteita , kuten hietikkoa, kiviä, puunjuuria sekä mahdollisesti märkiä maaston kohtia. Reitillä liikutaan luonnonolosuhteissa ja luonnon ehdoilla – huomioi oma vastuusi! Varaudu ja varustaudu vuodenajan ja sään aiheuttamiin olosuhteiden muutoksiin.

REITIN SOVELTUVUUS JA VAATIVUUS: Reitti soveltuu maastopyöräilyn lisäksi mm. kävelyyn ja polkujuoksuun. Ei sovellu ajettavaksi tavallisella polkupyörällä kuin osittain metsäautotie osuuksilla. Reitti ei ole esteetön. Talvisin reitti on osittain alkupäästään latu-urana.

Maastopyöräillen polku on helpohko mutta edellyttää silti paikoitellen maastoajotaitoja. Pyöräilijän omat ajotaidot, ennakoiva ajotapa ja maltillinen tilannenopeus ovat tärkeitä sekä omalle että muiden turvallisuudelle. Muista kypärä! Jalkaisin polulla riittää normaali peruskunto ja luonnossa liikkumisen perustaidot.

OHJEITA MAASTOSSA LIIKKUJILLE: Retkeilemme roskaamatta. Polku on yhteinen. Nauti luonnosta ja liikunnasta ja suo sama ilo muillekin! Ilmoita ilkivallasta ja anna palautetta.

REITTIKUVAUS

Pisin reitti, jolla on pituutta toistaiseksi Rantakylä - Sallisentie - Rantakylä välillä edestakaisin n. 15 km. Lumijoen keskusta – Limingan Rantakylä väli on edestakaisin n. 25 km. Vuoden 2017 kevään ja kesän aikana merkitään loput reitistä, jolloin saadaan reitti ulottumaan Lumijoen kautta Siikajoen kylälle asti. Pituutta täyspitkälle ympyräreitille tulee silloin edestakaisin n. 80 km.

Reitti on ajettavissa kaikenlaisilla maastokelpoisilla polkupyörillä ja se on suunniteltu myös maastopyörällä retkeilyä silmälläpitäen. Tosin välillä voi olla osuuksia, jotka ovat vähemmän maastossa ajaneille vaativampia, mutta näistäkin selviää yleensä lyhyellä jalkautumisella.

Reitti alkaa Limingan Rantakylän P-paikalta osoitteesta Monttutie 6, josta on viitoitus ja opastus reitille. Reitti kulkee aluksi helppoja neulaspolkuja pitkin n.kaksi kilometriä saapuen pian usean metsätien risteykseen, josta reitti jatkaa suoraan eteenpäin pitkin vanhaa metsäautotienpohjaa reittimerkkien mukaisesti. Tässä risteyksessä myös keltainen reitti yhtyy siniseen reittiin ja ne kulkevat yhdessä noin kolmen kilometrin matkan. Torikanjärveä lähestyttäessä on reitin poikki kaksi puroa, joista ensimmäisen voi mennä hitaasti ajamalla keskeltä yli. Pian tulevan toisen puron ylitse menee silta. Kolmas puro on kohta Torikanjärven sivuitse menevän kapean neulaspolun jälkeen ja se on myös ajettavissa helposti yli oikealta. Molemmat ylitse ajettavat purot ovat kovapohjaisia, joten vaaraa renkaiden uppoamisesta tai liejuun juuttumisesta ei ole.

Viimeisen puron ylityksen jälkeen reitti saapuu vanhalle maantielle - hiekkapohjainen vanha Limingan ja Lumijoen välinen maantie - kääntyäkseen heti kohta vasemmalle leveähkölle uralle, joka hetken kuluttua muuttuu kapeaksi neulaspoluksi ja jatkuu sellaisena vanhalle ampumaradalle saakka.

Ampumaradan jälkeen tulevan laskun ja sitä seuraavan nousun jälkeen erkanee keltainen reitti vasemmalle ja sininen jatkuu suoraan eteenpäin pitkin leveähköä soratietä n. 200m matkan, jonka jälkeen se kääntyy vasemmalle loivaan ylämäkeen, muuttuen kohta taas mutkittelevaksi neulaspoluksi.

Reittimerkkejä seuraten tullaan pian kapealle sähkölinjalle, josta polku kääntyy vasemmalle sähkölinjan alle. Täällä on kaksi siltaa ojien yli ja molempien siltojen jälkeen polku on melko möykkyistä ja saattaakin vaatia kokemattomimmilta jalkautumisen. Sillat ovat vanhoja laiturin luiskia ja niiden ylitys on poikkirimoista johtuen jokseenkin pomppivaa. 

Aikansa linjan alla, loivaan ylämäkeen kuljettuaan polku kääntyy loivasti oikealle ja saapuu hetken kuluttua Lumijoen Sallisentielle. Hieman ennen Sallisentietä polulla on T-risteys, josta voi valita kääntyykö vasemmalle ja palaa lyhintä reittiä Limingan Rantakylään, vai lähteekö oikealle kohti Lumijoen keskustaa. Molemmat vaihtoehdot tulevat pian Sallisentielle ja jatkuvat sitä pitkin opasteiden mukaisesti. (Lumijoen suuntaan lähdettäessä opastus on toistaiseksi puutteellinen) Ennen Lumijoen keskustaa on Viinavuoren uimapaikka, jossa voi lämpiminä kesäpäivinä käydä virkistäytymässä.

Sallisentieltä kohti Rantakylää lähdettäessä reitti on vaihtelevaa, mutta helppoa ajettavaa Rantakylään saakka. Paluumatkan varrella on myös Aarnikankaan laavu, jossa voi käydä paistamassa mahdolliset mukana hautuneet makkarat. Laavulle ei ole toistaiseksi ohi menevältä metsäautotieltä opasteita, mutta tällä hetkellä tien varressa on kyltti, jossa lukee Aarnikangas ja siinä on polkupyörän kuva. Kyltin kohdalta lähtee polku metsään Lumijoelta tultaessa oikealle, joka johtaa laavulle. Jo hieman ennen laavua ovat Joutsenreitti (sininen) ja Torikan reitti (keltainen) liittyneet yhteen ja kulkevat samaa polkua Rantakylään saakka.

Aarnikankaan laavun kohdalla, myös Lumijoen suunnalta tultaessa on opastus punaiselle fatbike-reitille.

Fatbike-reitti (punainen)


LÄHTÖPAIKKA:
Rantakylän virkistysalueen P-paikka
OSOITE: Monttutie 6, 91900 Liminka
REITIN PITUUS: n. 13 km

REITTIMERKIT: risteyksissä omassa tolpassaan heijastava Punainen pohja ja valkoiset nuolet, muualla heijastava punainen neliö omassa tolpassaan tai puunrungossa

kesäreitti/talvireitti

talvireitin opasteet niiltä osin kuin talvireitti poikkeaa kesäreitistä

Fatbike-reitti GPX-tiedosto

                   

TIETOJA REITISTÄ: Fatbike-reitti on enimmäkseen luonnonmukaista metsäpolkua ja osittain kapeaa ja vanhaa tai leveämpää uudempaa metsäautotietä, joka on merkitty maastoon. Metsäpolkuosuuksia ei ole rakennettu tai kunnostettu mahdollisia siltoja lukuun ottamatta, eikä niillä ole jatkuvaa kunnossapitoa. Metsäpolku osuuksilla on luontaisia epätasaisuuksia ja maastonmuotojen aiheuttamia haasteita , kuten hietikkoa, kiviä, puunjuuria sekä mahdollisesti hyvinkin märkiä maaston kohtia. Reitillä liikutaan luonnonolosuhteissa ja luonnon ehdoilla – huomioi oma vastuusi! Varaudu ja varustaudu vuodenajan ja sään aiheuttamiin olosuhteiden muutoksiin.

REITIN SOVELTUVUUS JA VAATIVUUS: Reitti soveltuu parhaiten fatbike pyörille yli 3” rengas leveydelle. Reitti ei sovellu kovin hyvin kokonaisuudessaan kävelyyn tai polkujuoksuun. Ei sovellu ajettavaksi tavallisella polkupyörällä. Reitti ei ole esteetön. Reitti toimii myös talvireittinä.

Reitti on osittaisesta pehmeydestään ja kivisyydestään johtuen vaativa ja edellyttää maastoajotaitoja, sekä hyvää kuntoa. Reitillä on myös useita kapeita siltoja jotka saattavat säästä riippuen olla hyvinkin liukkaita. Ole siis varovainen siltojen ylityksissä ja jos epäilet taitojasi, niin taluta pyöräsi sillan yli.

Talvella kannattaa käyttää ojien yli meneviä siltoja siellä missä sellainen on, koska ojissa on talvellakin vettä, eikä ojien jään paksuudesta voida olla varmoja, vaikka siitä kelkan jälki menisikin ylitse.

Pyöräilijän omat ajotaidot, ennakoiva ajotapa ja maltillinen tilannenopeus ovat tärkeitä sekä omalle että muiden turvallisuudelle. Muista kypärä!

OHJEITA MAASTOSSA LIIKKUJILLE: Retkeilemme roskaamatta. Polku on yhteinen. Nauti luonnosta ja liikunnasta ja suo sama ilo muillekin! Ilmoita ilkivallasta ja anna palautetta.

REITTIKUVAUS

Reitti on tarkoitettu erityisesti fatbike, eli paksukumisille läskipyörille. Reitin vaikeustaso vaihtelee sen mukaan kuinka märkää maaperä on.

Reitti alkaa Rantakylän P-paikalta osoitteessa Monttutie 6, , josta on viitoitus ja opastus reitille. Reitti suuntaa ensin kohti Rantakylän hautausmaata kääntyen oikealle ennen hautausmaan aitaa. Tästä reitti nousee loivaan ylämäkeen ja saapuu kohta koirien uimapaikalle, jonka jälkeen se jatkuu hiekkaisen tienkohdan kautta Eeronmäen laavulle.

Laavulta eteenpäin on kapeampaa polkua Kurrantielle asti, jota pitkin reitti jatkuu n. 100m matkan opasteiden mukaan kääntyäkseen pian oikealle kapealle neulaspolulle. Lenkin tehtyään reitti palaa takaisin Kurrantielle ja jatkuu viistosti tien yli oikealle.

Seuraavaksi on edessä kivinen ylämäki ja lyhyt lasku, jonka jälkeen lyhyen ja kapean neulaspolun jälkeen tullaan ”bussipysäkille” (Vanha linja-autojen odotuskatos keskellä metsää).

Katoksen jälkeen polku vaihtelee leveästä kapeammaksi ja taas leveämmäksi metsäautotieksi Aarnikankaan laavulle saakka.

Tähän asti on reitistä selvinnyt perinteisemmällä kapearenkaisella maastopyörälläkin, mutta Aarnikankaan laavun jälkeen reitti muuttuu melko paljon haastavammaksi ja se kapearenkainen maasturi (rengas leveys alle 3”) kannattanee ehkä useimpien jättää siihen laavulle ja jatkaa jalan tai kääntyä makkaranpaiston jälkeen takaisin.

Teknisesti taitava ja hyväkuntoinen kuski toki pystyy ajamaan tämän reitin perinteisemmälläkin maastopyörällä, mutta parhaimmillaan se on ajettaessa paksukumisella fatbikella.

Reitin läpi päästäkseen vaaditaan ajajalta kohtuullista kuntoa ja jos haluaa selvittää reitin ilman jalkakosketuksia maahan, niin tarvitaan myös melko hyvää teknistä osaamista. Reitti sisältää osittain pehmeää hiekkaa, soista pehmeää maastoa, kivikkoa, sekä kapeita siltoja.

Syksyllä kun maa on jäässä tai maassa on ohut lumikerros, reitin vaikeusaste kasvaa, sillä kivet ja juurakot ovat liukkaita ja osittain suopohjaisessa maastossa syvät renkaiden jäljet jäätyvät muodostaen jäisiä syviä uria joissa pysyminen voi olla haastavaa.Lisäksi alkutalven pehmeän lumen alta on hankala hahmottaa maaston epätasaisuuksia. Myös sillat muuttuvat liukkaiksi ja haastaviksi syystalvella.

Reitti toimii myös talvireittinä ja sitä pidetään kunnossa moottorikelkalla läpi talven. Talvisin runsaan lumen aikana reitti on huomattavasti helpompi ajettava kuin sulan aikana.

 

     

 

 

Jaa Facebookissa

@visitliminka instagram