Alakestilän Arboretum

Alakestilän Arboretum

Alakestilän arboretum on paikka jossa voit rauhoittua, tulla eväsretkelle, kalastaa tai harrastaa valokuvasta, maalausta tai joogaa. Puistossa on käytössä ääniopastepalvelu GLOPAS, jonka avulla voi omatoimisesti tutustua alueen historiaan, puihin ja pensaisiin. Kotimaisten lajien lisäksi puistossa on ulkomaisia harvinaisuuksia. Puiston kuulumisia voi seurata omasta blogista http://arboretumliminka.blogspot.fi/

Kunnallisneuvos Kalle Arvola ja hänen vaimonsa Katri aloittivat puiden istuttamisen Alakestilän tilan maille jo 1930-luvulla. Arboretum on levinnyt noin kolmen hehtaarin alueelle ja sijaitsee Liminganjokivarressa parin kilometrin päässä Limingan keskustasta. Värminkoskentie 20, Liminka. Sijainti kartalla.

Opaskirja

GLOPAS Sovelluksen käyttö puistossa

Opastuksen aloittamiseen tarvitset Iphone tai Anroid puhelimen tai tabletin, joissa on GPS paikannus.

Sovelluksen lataaminen

Glopas applikaation saa ladattua Google Play Storesta kirjoittamalla hakukenttään glopas. Ladattuasi sovelluksen sinun kannattaa muuttaa sen asetuksia seuraavasti:

1. Sijainnin tarkkuus 2. Aloittaa mediatiedoston 3. GPS tarkkuuden perusteella.

Sovelluksen käyttö puistossa Puistoon tutustuessa kannattaa kävellä rauhallisesti ja kuunnella tarina puun kohdalla. Kohde jossa ei ole vierailtu näkyy oranssina - käyty kohde sinisenä. Jos tahdot kuunnella tarinat uudelleen sinun tulee nollata vierailut päävalikosta. Vierailijan kannattaa ottaa mukaan kuulokkeet, sillä puhelimen ääni saattaa peittyä hälinään ja joen kohinaan.

 

Paviljonki

Arboretumin paviljonkia vuokrataan yrityksille, järjestöille ja muille yhteisöille virkistyskäyttöön. Paviljonki soveltuu myös pieneksi ulkoilmanäyttämöksi kuoroille, esiintyjille ja pienimuotoisiin yleisötilaisuuksiin. Paviljongin vuokraukset virka-aikaan p. 050 318 1961.

Avoinna

Puistoon on vapaa pääsy ja se on avoinna vierailijoille klo 8.00 - 20.00. 

Jaa Facebookissa

@visitliminka instagram