Liminganlahden luontokeskus

Liminganlahden luontokeskus

Liminganlahden helmi on keväällä 2012 uudistunut Liminganlahden luontokeskus. Perinteisesti lintuharrastajien suosiossa ollut alue tarjoaa hyvät mahdollisuudet tutustua lintujen elämään laajasti. Luontokeskuksen sisällä toiminnallinen Lintujen kahdeksan vuodenaikaa - näyttely tarjoaa elämyksiä kaiken ikäisille.

Luontokeskus palvelee asiakkaita päivittäin ja tarjolla on Metsähallituksen opastuspalvelut, ravintola, myymälä ja hotelli, sekä useita kokoustiloja. Alueen noin 200 lintulajia voi bongata myös lainakiikareilla, joita on saatavissa luontokeskuksesta. Matkaa kaksikerroksiselle lintutornille on luontokeskuksen pihasta noin 600 metriä. Leveä pitkospuupolku soveltuu liikuntaesteisille ja lastenvaunujen kanssa liikkuville. Luontokeskuksen pihassa on myös nuotiopaikka makkaran paistoa varten ja pieni leikkipaikka lapsille. Keskuksen pihassa on myös mahdollista majoittua asuntovaunulla tai -autolla pientä korvausta vastaan.

Maankohoamisen luontopolku lähtee Luontokeskuksesta Virkkulanrannasta ulottuen sisämaahan muinaisille rantavalleille. Reitillä esitellään muinaisia meren rannan sijainteja eri aikakausilla ja alueen korkeutta nykyiseen merenpintaan nähden. Reitin tauluissa kuvaillaan aikakausien tapahtumia ja luodaan historiapolku nykyajasta aina 1700-luvulle e.kr.

Yhteystiedot:

Rantakurvi 6, 91900 Liminka. Sijainti kartalla.

www.liminganlahti.fi

Avoinna: ti-pe klo 10-18, la-su klo 10-16 (maanantaisin ja 18-26.12.2017 suljettu)

Luontokeskus Retkipaikassa: Kesäyön retki liminganlahden luontopolulla.

 

Jaa Facebookissa

@visitliminka instagram