fbpx
Visit Liminka logo

Ajankohtaista:

Limingan kulttuurikesä 2023

Limingan kulttuurikesän monipuolinen tarjonta sisältää hauskaa tekemistä ja viihdyttäviä esityksiä kaikenikäisille. Poimi mieluisat menovinkit talteen tästä julkaisusta!

Kesäkuu

Kesäkuun ja kulttuurikesän avaa täysin uusi musiikkifestivaali, Limingan kamarisoitto, joka soi Limingan lakeudella 9.–11.6.2023. Kolmipäiväinen festivaali koostuu neljästä eri konsertista, jotka kaikki järjestetään tuliterässä Heikki Sarvela -salissa. Konserteista kolme edustaa perinteistä klassista kamarimusiikkirepertuaaria, ja ohjelmisto sisältää useita tunnetuimpia kamarimusiikin helmiä. Lauantain iltakonsertissa kuulijat pääsevät virittäytymään tulisen tangon tunnelmaan.

Konserttiliput ovat myynnissä Tiketti.fi-palvelussa. Konserttilipun hinta perushintaisena on 25 euroa ja alennuslipun hinta on 20 euroa. Alennuksen saa eläkeläinen, opiskelija, työtön tai varushenkilö. Lastenlipun hinta on alle 12-vuotiaille 15 euroa. Pääset ostamaan liput tästä linkistä.

Vanhan Limingan museoalue avautuu 7. kesäkuuta ja on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 12–17 aina 27. elokuuta saakka. Alueelta löytyy kolme vierailukohdetta: Vilho Lampi -museo, Abraham Ojanperän muistokoti Aappola ja kotiseutumuseo. Kotiseutumuseo on kaikille maksuton, kun Aappolan ja Vilho Lampi -museon käyntimaksut ovat yli 12-vuotiaille 2 euroa. Vanhan Limingan museokohteet ovat nykyisin myös Museokortti-kohteita, joihin pääsee kortilla ilmaiseksi. Kortin haltija voi myös ottaa mukaan yhden kaverin maksutta. Lisätietoja Museokortista löytyy tästä artikkelista.

Kesäpojat -stand up -esitys naurattaa Abrahamin kulttuuripuiston lavalla 30. kesäkuuta. Mukana ovat koomikot Teemu Vesterinen, Iikka Kivi, Tommi Ylimäinen ja Saku Torssonen. Esityksen kesto on noin kaksi tuntia ja lippuja voi ostaa ennakkoon tästä linkistä. Lippuja myydään myös portilta ennen esitystä. Tapahtuman ikäraja on K-18.

Vilho Lampi Museo Limingassa

Heinäkuu

Aina joku eksyy on Limingan teatteriyhdistyksen tämän vuoden kesäteatteriesitys, jota esitetään Abrahamin kulttuuripuistossa heinäkuun aikana yhteensä 15 esityksen verran. Kyseessä on tragikoominen perhehistoriikki 50-luvun lopulta vuosituhannen vaihteeseen, tarina isästä, äidistä ja kaksosista. Esityksen kesto on noin 2 tuntia 40 minuuttia ja liput voi hankkia ennakkoon netistä 15 euron hinnalla tai tuntia ennen esityksen alkua portilta 20 eurolla. Katso esityksen tarkemmat esitysajankohdat ja lisätietoa lipunmyynnistä tästä linkistä.

Vanhan Limingan opastettu kävelykierros toteutetaan keskiviikkona 5. heinäkuuta klo 15. Kävelykierros alkaa Vilho Lampi -museon edestä, osoitteessa Rantatie 14. Rantatietä pitkin etenevällä kierroksella tutustutaan Limingan kulttuurielämään ja taiteilijoihin 1800- ja 1900-luvun vaihteessa. Kierros on maksuton, eikä sille tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Kävelykierroksen päätteeksi voi vierailla Vilho Lampi -museon Hannu Lukin 60 vuotta -näyttelyssä ilmaiseksi näyttelyn avajaispäivän kunniaksi.

Tietopiste Aabrahamin kulttuuripuistossa

Elokuu

Elokuun 3. päivä klo 18 Abrahamin kulttuuripuistossa päästään nauttimaan Puhelinlangat laulaa -musiikkinäytelmästä. Kyseessä on farssikomedia, jonka aikana voi joutua kaivamaan esiin myös nenäliinan. Musiikkinäytelmässä kuullaan Katri-Helenan levyttämiä ikivihreitä lauluja, kuten muun muassa Kesän lapsi, Kai laulaa saan, Mun sydämeni tänne jää, Katson autiota hiekkarantaa, Anna mulle tähtitaivas ja Minne tuuli kuljettaa. Lippuja voi ostaa ennakkoon lippu.fistä tai portilta hintaan 34,50 euroa, ja esityksen kesto on noin 2 tuntia. Lisätietoja löytyy tästä linkistä.

Suur-Limingan markkinat ja Viikateniiton MM-kisat järjestetään Vanhassa Limingassa 12. elokuuta. Tapahtuma on ripaus historiaa, ropsaus markkinahumua, hyppysellinen kilpailua, tujaus taidetta sekä kikatusta lapsille. Tapahtuman tarkempi aikataulu ja ohjelma löytyvät täältä. Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy, mutta mukaan kannattaa varata käteistä rahaa markkinakojuja ja ruokaa varten.

Elokuussa järjestetään neljä opastettua kävelykierrosta Vanhassa Limingassa: ensimmäinen järjestetään 2. elokuuta klo 15, ja kolme seuraavaa 12. elokuuta klo 11, klo 12.30 ja klo 14. Vanhan Limingan opastettu kävelykierros alkaa Vilho Lampi -museon edestä, osoitteessa Rantatie 14. Rantatietä pitkin etenevällä kierroksella tutustutaan Limingan kulttuurielämään ja taiteilijoihin 1800- ja 1900-luvun vaihteessa. Kierros on maksuton, eikä sille tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Elokuun 2. toteutettavan kierroksen päätteeksi voi vierailla Vilho Lampi -museon MIELIKUVIA -näyttelyn avajaisissa ilmaiseksi.

Alakestilän Arboretumin opastettu kierros järjestetään 19. elokuuta klo 12, ja kävely starttaa osoitteesta Värminkoskentie 20.  Opas johdattaa kierrokselle osallistuvat keskelle rehevää ja eksoottista puu- ja kasvilajistoa.

Kirjoitus on julkaistu 8. kesäkuuta 2023. Muutokset esitettyyn tapahtumatarjontaan ovat mahdollisia.

Visit Liminka logoLimingan kunnan logo
Visit Finland logoPohjolan rengastie logoOulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki logoWe Speak Gay -yhteisön tunnus
#visitliminka

Seuraa meitä ja jaa elämyksesi!

Visit Liminka

Lakeustalo, Liminganraitti 10
91900 Liminka
travel@liminka.fi
y-tunnus 0186553-2

Anna palautetta
Saavutettavuusseloste
Tietosuoja