fbpx
Visit Liminka logo

Ajankohtaista:

Limingan museoihin pääsee nyt museokortilla

Vanhan Limingan museoalue on valittu uudeksi Museokortti-kohteeksi. Museoalueella on kolme vierailukohdetta: Abraham Ojanperän muistokoti Aappola, Vilho Lampi -museo ja Kotiseutumuseo.

Museokortilla kohteisiin pääsee ilmaiseksi ja lisäksi kortin haltija voi ottaa mukaan yhden kaverin maksutta. Tavallisesti museokäynnin pääsymaksu on 2 euroa ja alle 12-vuotiaat pääsevät museoihin veloituksetta. Kotiseutumuseo on kaikille kävijöille maksuton.

Museokortti on vuoden mittainen pääsylippu 350 museokohteeseen ympäri Suomen, Ahvenanmaalta Inariin.

– On hienoa päästä mukaan Museokorttiverkostoon, jossa on jo paljon upeita vierailukohteita. Verkoston kautta Limingan museotkin saavat aivan uudenlaista näkyvyyttä ja toivottavasti sitä kautta uusia kävijöitä, kertoo kirjasto- ja kulttuurijohtaja Janne Nevala. 

Vanhan Limingan museot avaavat ovensa keskiviikkona 7.6. ja ovat avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 12–17. Kesäkausi päättyy 27.8.

Vilho Lampi -museolla kolme vaihtuvaa kesänäyttelyä

Kesän aloittaa 7.6. avattava Jouko Alapartasen näyttely nimeltä Juuret.

– Tuleva näyttelyni Vilho Lampi -museossa on pieni kunnianosoitus maalarille, joka on vaikuttanut minun ja monen muun taitelijan tekemisiin usean sukupolven ajan, kommentoi Vilho Lampi -faniksi ilmoittautuva Alapartanen.

Kesän toinen näyttely on Hannu Lukinin 60-vuotisjuhlanäyttely, joka juhlistaa Taidekoululla pitkää uraa tehneen opettajan ja taiteilijan uraa. Elokuussa näyttelykauden päättää Eeva-Kaisa Jakkilan, Jussi Valtakarin & Esa Leskisen näyttely, joka kantaa nimeä MIELIKUVIA – maalauksia, veistoksia ja piirustuksia. Näyttelyiden avajaispäivinä museoihin on vapaa pääsy.

7.6.–2.7. Jouko Alapartanen: Juuret
5.–30.7. Hannu Lukin 60 vuotta
2.–27.8. Eeva-Kaisa Jakkila, Jussi Valtakari & Esa Leskinen: MIELIKUVIA – maalauksia, veistoksia ja piirustuksia

Vaihtuvien näyttelyiden avajaispäivinä on mahdollista osallistua opastettuihin kävelykierroksiin Vanhassa Limingassa. Rantatietä pitkin etenevällä kävelykierroksella tutustutaan Limingan kulttuurielämään ja taiteilijoihin 1800- ja 1900-luvun vaihteessa sekä opitaan myös elämäntapoja vanhoina hyvinä aikoina. Mistä kirkkoherra ja tuleva valtiopäivämies riitelivät kolmen vuoden ajan? Entä kuka on Limingan Sulttaani?

– Kävelykierroksen päätteeksi voi vierailla museon näyttelyn avajaisissa 7.6., 5.7. ja 2.8. järjestettävillä kierroksilla. Kierros lähtee Vilho Lampi -museon edestä osoiteesta Rantatie 14 klo 15.oo, kertoo Nevala.

Kierroksille on vapaa pääsy, ja ne toteutetaan yhteistyössä Oulun seudun oppaat ry:n kanssa.

Visit Liminka logoLimingan kunnan logo
Visit Finland logoPohjolan rengastie logoOulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki logoWe Speak Gay -yhteisön tunnus
#visitliminka

Seuraa meitä ja jaa elämyksesi!

Visit Liminka

Lakeustalo, Liminganraitti 10
91900 Liminka
travel@liminka.fi
y-tunnus 0186553-2

Anna palautetta
Saavutettavuusseloste
Tietosuoja