fbpx
Visit Liminka logo

Ajankohtaista:

Opastetut kävelykierrokset Limingassa

Matkakohteista saa enemmän irti oppaan kanssa - tähän on varmasti jokaisen joskus opastetulle kierrokselle osallistuneen helppo yhtyä! Kauniskin ympäristö voi vaipua pian vierailun jälkeen unholaan, mikäli miljööstä ei samalla oppinut mitään mielenkiintoista. Vanhan Limingan tunnelmaan ja Alakestilän Arboretumiin voi tutustua omin päin, mutta tänä kesänä tarjolla on myös useita, ilmaisia, opastettuja kävelykierroksia.

Vanhan Limingan opastettu kävelykierros alkaa Vilho Lampi -museon edestä, osoitteessa Rantatie 14. Rantatietä pitkin etenevällä kierroksella tutustutaan Limingan kulttuurielämään ja taiteilijoihin 1800- ja 1900-luvun vaihteessa. Samalla opitaan, millaista elämä ja tavat olivat vanhoina hyvinä aikoina. Kävelykierros antaa vastauksen muun muassa siihen, mistä kirkkoherra ja tuleva valtiopäivämies riitelivät peräti kolme vuotta, sekä kuka kumma oli Limingan Sulttaani. Kävelykierroksen päätteeksi voi vierailla museon näyttelyn avajaisissa 7. kesäkuuta, 5. heinäkuuta ja 2. elokuuta järjestettävillä kierroksilla.

Alakestilän Arboretumin opastettu kierros starttaa osoitteesta Värminkoskentie 20. Alakestilän Arboretum on Suo­men kol­man­nek­si van­hin puu­la­ji­puis­to ja yksi Limingan kauneimmista paikoista, jossa kulkija pääsee samanaikaisesti uppoutumaan niin luontoon kuin kulttuuriinkin. Opas johdattaa kierrokselle osallistuvat keskelle rehevää ja eksoottista puu- ja kasvilajistoa. Metsän siimeksessä kasvaa kokoelman kuningas, jota saa halata luvan kanssa. Kierroksella kuullaan tarinoita puuhullusta Kalle Arvolasta, joka perusti puiston 1930-luvulla. Arboretumin läpi virtaava Liminganjoki oli puolestaan liminkalaisen taidemaalari Vilho Lammen rakas maalauskohde, joka vielä nykyisinkin on suosittu kuvauspaikka. Puistossa on monta vanhaa, alkuperäistä rakennusta, joilla on paljon kerrottavaa elämästä maaseudulla ennen vanhaan. Mutta uskallatko mennä riiheen? Riihessä nimittäin saattaa kummitella, ja vastaan voi tulla itse riihenpiru!

Opastettujen kierrosten aikataulut

Vanha Liminka:

  • Keskiviikko 7.6. klo 15
  • Keskiviikko 5.7. klo 15
  • Keskiviikko 2.8. klo 15
  • Lauantai 12.8. klo 11, klo 12.30 ja klo 14

Alakestilän Arboretum:

  • Lauantai 19.8. klo 12
  • Lauantai 9.9. klo 12

Kierrokset toteutetaan yhteistyössä Oulun seudun oppaat ry:n kanssa. Kesto noin tunti.

Kirjoitus on julkaistu 31. toukokuuta.

Visit Liminka logoLimingan kunnan logo
Visit Finland logoPohjolan rengastie logoOulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki logoWe Speak Gay -yhteisön tunnus
#visitliminka

Seuraa meitä ja jaa elämyksesi!

Visit Liminka

Lakeustalo, Liminganraitti 10
91900 Liminka
travel@liminka.fi
y-tunnus 0186553-2

Anna palautetta
Saavutettavuusseloste
Tietosuoja