fbpx
Visit Liminka logo

Ajankohtaista:

Suur-Limingan Markkinoilla uppoudutaan elävään historiaan

Suur-Limingan Markkinoita vietetään Vanhassa Limingassa 12. elokuuta klo 10-15. Tapahtuma on ripaus historiaa, ropsaus markkinahumua ja hyppysellinen kilpailua. Markkinoiden yhteydessä järjestetään myös Viikateniiton MM-kisat sekä markkinatanssit.

Ohjelmassa on huomioitu kaikenikäiset markkinavieraat, sillä lapsille tarjolla on esimerkiksi poniajelua, ilmaista hattaraa sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton Limingan paikallisyhdistyksen vetämiä perinteisiä pihaleikkejä. Aikuisempaan makuun luvassa on muun muassa ilmainen taidenäyttely ja maksutonta opastusta Vanhassa Limingassa. Limingan Taidekoululla on markkinoiden kunniaksi avoimet ovet.

Markkinoille voi saapua mielensä mukaan kävellen, pyörällä, linja-autolla, henkilöautolla tai junalla! Tapahtumaan on nimittäin Lättähattukuljetus Oulusta ja Kempeleestä. Lättähattukyydistä peritään maksu, joka käytetään museojunan ylläpitoon. Limingan asemalta on ilmainen bussikuljetus Abrahamin kulttuuripuistoon.

Keskustele Hannu Krankan kanssa

Markkinoilla vieraileva voi törmätä kuuluisiin, menneisyyden liminkalaisiin. Osallistumisestaan tapahtumaan ovat ilmoittaneet ainakin tapahtuman juontava Hannu Krankka (k. 1630), oopperalaulaja Abraham Ojanperä (k. 1916), taiteilija Vilho Lampi (k. 1936) sekä Katri Tuori (k. 1946). Saattaapa markkinoilla tavata myös seudulla aikoinaan kulkeneen kelmin ja veijarin, Rosvo Perttusen, jonka tarina kertoo kuolleen vuonna 1877.

Museoalueen markkinahumussa on myytävänä käsitöitä, keramiikkaa, puutöitä, taidetta ja ruokatuotteita. Tarjolla on myös kahvia ja ruokaa. Useimmilla myyntipisteillä on käytössä korttimaksu ja MobilePay, mutta mukaan kannattaa varata myös käteistä rahaa. Itse tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy.

Ohjelmaa läpi päivän

Lättähattukyyti Oulun juna-asemalta lähtee matkaan klo 9.30. Juna pysähtyy myös Kempeleessä, josta kyytiin pääsee lisäksi toisella vuorolla klo 10.30. Niittypäivän avaus tapahtuu Pappilan pellolla klo 11 ja kisaamaan päästään heti avauksen jälkeen. Palkintojen jako ajoittuu noin klo 14 kieppeille.

Museoalueen opastetut kierroksen starttaavat klo 11, 12.30 ja 14.00. Abraham Ojanperän museo Aappola on avoinna koko tapahtuman ajan ja paikalla on opas. Myös Vilho Lampi museo on avoinna markkinavieraille ja museoon on vapaa pääsy.

Markkinoiden päätyttyä täysi-ikäiset voivat vielä suunnata markkinatansseille. Tanssit alkavat klo 18 ja tapahtumaan on Oulusta ilmainen bussikuljetus, johon tulee kuitenkin varata paikka etukäteen. Kuljetus lähtee Oulun linja-autoasemalta 17.30 ja paluukyyti Limingasta lähtee matkaan tanssien päätyttyä, noin klo 22.15. Musiikista vastaa Tanssiyhtye Coralia, ja tapahtumassa on A-oikeudet.

Lue lisää tapahtumasta ja aikatauluista täältä.

Bussikyydin markkinatansseille voi varata täältä.

Visit Liminka logoLimingan kunnan logo
Visit Finland logoPohjolan rengastie logoOulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki logoWe Speak Gay -yhteisön tunnus
#visitliminka

Seuraa meitä ja jaa elämyksesi!

Visit Liminka

Lakeustalo, Liminganraitti 10
91900 Liminka
travel@liminka.fi
y-tunnus 0186553-2

Anna palautetta
Saavutettavuusseloste
Tietosuoja