fbpx
Visit Liminka logo

Luonnon helmassa!

Harvinaisuuksia Alakestilän Arboretumissa

Upea puupuisto kutsuu rauhoittumaan

Alakestilän Arboterum on Limingan keskustan lähellä Liminganjokivarressa sijaitseva Suomen kolmanneksi vanhin puulajipuisto. Puiston perusti 1930-luvulla kunnallisneuvos Kalle Arvola vaimonsa Katrin kanssa. Sen nykyinen pinta-ala on noin kolme hehtaaria, ja siellä kasvaa lähes 200 erilaista puuvartisten kasvilajien muotoa, muunnosta, lajiketta ja alalajia. Osa lajeista on tuotu ulkomailta: esimerkkeinä paperikoivu Pohjois-Amerikasta ja kivikoivu Aasiasta. Arboretumissa kasvaa myös uhanalaiseksi luokiteltua jokipajua. Kokoelman kuninkaaksi nousee yli 80-vuotias kuriilienlehtikuusi, jonka latva heiluu yli 30 metrin korkeudessa Rättärinsaaressa.

Tarkempaa historia- ja lajitietoa löytyy maksuttomasta Glopas-ääniopaspalvelusta. Opastukseen voit tutustua lataamalla Glopas-sovelluksen älypuhelimesi sovelluskaupasta ja aktivoimalla laitteen sijainnin käyttöoikeuden.

Alakestilän Arboretumissa voit rauhoittua, eväsretkeillä, kalastaa, harrastaa valokuvausta, maalausta tai joogaa. Alueelta löytyy nuotiopaikka ja vuokrattava paviljonki. Paviljonki soveltuu esimerkiksi pienten tapahtumien järjestämiseen tai esiintymispaikaksi. Ar­bo­re­tum on es­tee­tön, ros­kat­to­man ret­kei­lyn koh­de. Ylei­sen viih­ty­vyy­den ta­kaa­mi­sek­si huo­leh­di ros­kis­ta­si ja pi­dä alue siis­ti­nä. Puiston kasveja saa katsella ja kosketella, mutta oksien katkominen ja kukkien keräily ei ole suotavaa. Li­min­gan kun­ta vas­taa alueen hoi­dos­ta se­kä ke­hit­tä­mi­ses­tä. 

Visit Liminka logoLimingan kunnan logo
Visit Finland logoPohjolan rengastie logoOulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki logoWe Speak Gay -yhteisön tunnus
#visitliminka

Seuraa meitä ja jaa elämyksesi!

Visit Liminka

Lakeustalo, Liminganraitti 10
91900 Liminka
travel@liminka.fi
y-tunnus 0186553-2

Anna palautetta
Saavutettavuusseloste
Tietosuoja