fbpx
Visit Liminka logo

Blogi

Limingan matkailu kehittyy, oletko valmis?

On mahtava aloittaa matkailuvuosi 2023, kun uudet Visit Liminka -verkkosivut on juuri julkaistu! Verkkosivustolla kerromme matkailun tarinaa uudella ilmeellä, minkä avulla rakennamme ja vahvistamme myönteistä ja vetovoimaista Liminka-kuvaa.

Limingan matkailun kärkenä ovat Liminganlahden luontokeskus palveluineen, Vanha Liminka ja Rantakylän virkistysalue reitistöineen sekä tulevaisuudessa Pohjois-Euroopan suurin ampumaurheilukeskus Ruutikankaalla. Liminganlahden luontokeskuksella on Suomen hienoin lintuluontokeskus ja lintutorni luonnon tarkkailuun. Viime vuonna luontokeskuksella vieraili huikeat 61 600 kävijää. Luontokeskukselta pääsee Limingan maastopyöräilyreiteille, joita on kuvailtu yhdeksi Suomen parhaimmistoon kuuluvista reitistöistä. Reitit yhdistyvät Rantakylän virkistysalueeseen, missä on monipuoliset mahdollisuudet luonnosta nauttimiseen ja luontoliikkumiseen ympärivuotisesti. Uusin matkailukohde on Vanhassa Limingassa Abrahamin kulttuuripuisto, josta on kehittymässä kunnan vapaa-ajan vieton, kulttuurin ja tapahtumien keskus. Ainutlaatuiset Vanhan Limingan museoalueen kohteet Muistokoti Aappola, Vilho Lampi -museo ja kotiseutumuseo tutustuttavat vierailijat kesäaikaan Limingan historiaan ja merkkihenkilöihin. Jännityksellä odotamme myös, miten upouuden Heikki Sarvela -konserttisalin penkit täyttyvät kevään mittaan.

Matkailun kehittämistä teemme Limingan kunnassa osana elinvoimapalveluja. Matkailumarkkinointia ja matkailun toimintaympäristön kehittämistä teemme yhdessä matkailu- ja palveluyritysten kanssa. Vauhditamme matkailutoimijoiden välistä yhteistyötä verkostoitumistapaamisissa, joista ilmoitamme kunnan yrittäjien uutiskirjeessä. Visit Limingan tehtävänä on tunnettuuden lisääminen ja matkailijan ostopolun tukeminen matkan eri vaiheissa. Isona tavoitteena on matkailun aluetaloudellisten vaikutusten kasvu. Matkailun kehittämissuunnitelman päivitystyö tehtiin syksyllä ja se on matkalla kunnalliseen päätöksentekoon. Kehitämme matkailua myös yritys- ja kehityshankkeilla. Tällä hetkellä on käynnissä Pyörällä kuuhun – pyörämatkailusta uusi matkailuelinkeinon edistäjä maaseudulla -hanke yhteistyössä Raahen seudun kehityksen kanssa. Toinen hankevuosi on juuri käynnistynyt ja innolla odotamme pitkän retkeilyreitistön julkaisua. Ja seuraava hanke on jo suunnittelupöydällämme!

Yhteistyö on myös matkailussa avainasemassa. Visit Liminka on mukana Oulun matkailu Oy:n alueellisessa yhteismarkkinoinnissa Pohjolan rengastien tuotebrändin alla. Pohjolan rengastie on uusi matkailijan kokemusrikas reitistö Oulun seudulla. Pohjolan rengastiellä on omat verkkosivut ja verkkokauppa. Myös Helsingin matkamessuilla olimme Pohjolan rengastien yhteisosastolla.

Matkailun kehittäminen ja matkakohteen markkinointi on jatkuvaa, keskeytymätöntä työtä, joka ei voi olla vain projekti. Yhteisiä valintoja matkailun merkityksestä on tehty, kun olemme nostaneet matkailun Limingan kuntastrategian yhdeksi kärkitoimialaksi. Myös paikallisten palvelut paranevat samalla, kun kehitämme matkailupalveluja. Tavoitteenamme Limingan matkailussa on olla yksi luonto- ja teemamatkailun kärkikohde Pohjois-Suomessa ja profiloitua kestävän kansainvälisen matkailun kohteena. Lisäksi tavoitteenamme on, että matkailijat viipyisivät pidempään ja palvelutarjonta olisi monipuolisempaa. Tavoitteisiin päästäksemme tarvitsemme saumatonta yhteistyötä päättäjien ja paikallisten yrittäjien kanssa. Olethan rohkeasti yhteydessä!

Kirjoittaja on Limingan kunnassa työskentelevä matkailupäällikkö Hanna-Leena Korhonen, joka haluaisi intohimoisesti nähdä suokukkojen kevättanssin Liminganlahdella. Hanna-Leena kutsuu matkailutoimijoita koolle ja seuraava verkostoitumistilaisuus pidetään 23.3.2023. Lisätietoja: hanna-leena.korhonen@liminka.fi

Kirjoitus on julkaistu myös Limingan kunnan verkkosivuilla 3.2.2023.

Visit Liminka logoLimingan kunnan logo
Visit Finland logoPohjolan rengastie logoOulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki logoWe Speak Gay -yhteisön tunnus
#visitliminka

Seuraa meitä ja jaa elämyksesi!

Visit Liminka

Lakeustalo, Liminganraitti 10
91900 Liminka
travel@liminka.fi
y-tunnus 0186553-2

Anna palautetta
Saavutettavuusseloste
Tietosuoja