fbpx
Visit Liminka logo

#Kylässä

Go Arctic luotsaa Liminganlahtea kolmatta vuotta

Liminganlahden luontokeskuksen yhteydessä toimivan hotelli-ravintolan liiketoiminta siirtyi Limingan kunnalta Go Arctic Oy:lle marraskuussa 2020. Ensi viikolla täyteen tulee siis kolme vuotta Liminganlahdella. Hotelli-ravintolan lisäksi yritys toteuttaa laadukkaita ohjelmapalveluita laajalla skaalalla. Tutustutaan tarkemmin Go Arcticin toimintaan!

Kirsi Eskola perusti Go Arctic Oy:n vuonna 2008 yrittäjäkollegansa, Sipe Åqvistin, kanssa. Go Arctic on matkailun ja tapahtumatuotannon monitoimitalo, jonka toimialueena on Oulun ja Pohjolan Rengastien alue. Tapahtumatuotannon puolella asiakaskunta muodostuu yrityksistä ja yhteisöistä, joille tuotetaan virkistyspäiviä, aktiviteetteja, opastuspalveluja, kokouspalveluja sekä juhla- ja tapahtumatuotantoja. Tapahtumatuotannon lisäksi Go Arctic harjoittaa ryhmiin ja matkanjärjestäjäasiakkaisiin keskittyvää matkailutoimintaa. Näille asiakkaille yritys tarjoaa aktiviteetteja, opastuspalveluja, matkapaketteja, koulu- ja yritysvierailuja, leirikouluohjelmia sekä paljon muuta. Erityisesti koulutusmatkailun ohjelmat, kuten educational visitit ja camp school-ohjelmat rakennetaan nimenomaan Limingan palvelujen ympärille.

Kiinnostavan tapahtuma- ja matkailutoiminnan lisäksi erottamaton osa Go Arcticin toimintaa ovat erilaiset elämyskahvilat. Yritys vastaa Liminganlahden ravintolan lisäksi myös Koitelin Tunnelmatuvan ja Hietasaaren Seelarin toiminnasta. Kaikkia kolmea kahvilaa yhdistää järisyttävän kaunis maisema, joka on vähintään puolet kahvilaelämyksestä.

Mistä yrityksesi arki koostuu?

Juuri tällä hetkellä Go Arcticin toiminta keskittyy alkavan pikkujoulukauden myyntiin ja valmisteluihin. Alkuvuosi on Eskolan mukaan aina hiljaisempaa aikaa, ja silloin toiminnassa keskitytään tuotekehitykseen sekä seuraavan kesäsesongin suunnitteluun. Olennainen osa alkuvuoden tekemistä on myös matkanjärjestäjätyö, jota tehdään esimerkiksi Helsingin Matkamessujen yhteydessä pidettävän Meet Finland -myyntitapahtuman puitteissa.

Go Arcticin Limingan näyttämö, Liminganlahti, tarjoaa upeat puitteet niin luontomatkailijalle kuin persoonallista kokouspaikkaa etsivälle yritysasiakkaallekin. Tyypilliset kuluttaja-asiakkaat ovat luontomatkailijoita ja päiväretkeilijöitä. Liminganlahti on myös hyvin suosittu kokouspaikka. Näiden lisäksi hotellin yksi tyypillinen asiakaskunta on Etelä- ja Pohjois-Suomen välillä kulkeva matkailija, joka suosii väliyöpymisessään persoonallista ja rauhallista lepopaikkaa kaupungin humun tai ketjuhotellin sijaan.

Eskolan työpäivien sisältö vaihtelee kovasti. Suurimmaksi osaksi tehtävät ovat kuitenkin toimistotyötä; myyntiä, markkinointia, taloushallintoa, tuotannonsuunnittelua ja niin edelleen. Sesonkiaikana hän vapautuu työpöydän äärestä enemmän mukaan myös itse tuotantoihin. Silloin luvassa on roudaamista, rakentamista, suunnittelua, siivoamista ja järjestelyä. Parasta työssä on Eskolan mukaan työn ja sesonkien vaihtelevuus, mahtava työtiimi eri toimipisteissä ja tyytyväiset asiakkaat.

Kirsin vinkit matkailijoille

Limingasta on tullut Go Arcticille tärkeä yrityksen toinen kotikunta Oulun ohella sen jälkeen, kun he ottivat Hotelli-Ravintola Liminganlahden hoitoonsa. Liminka on innovatiivinen, vireä ja kehittyvä kunta, joka haluaa monella eri tavalla panostaa myös matkailuun. Eskola näkee kunnassa tulevaisuudessa perinteisten luontomatkailijoiden ohella muun muassa kansainvälistä pöhinää kouluissa ulkomaalaisten leirikoululaisten myötä.

Matkailijoille Eskola haluaa suositella tietysti Liminganlahtea. Sieltä löytyy ihana, pieni hotelli luonnonhelmassa, kahvila kauniine maisemineen, Luontokeskuksen upea näyttely ja luonnon tarjoama show ulkoreiteillä ja lintutornilla. Vauhtia metsäretkeilyyn saa, kun vuokraa TOPyhältä alle fatbiken.

Liminganlahden ohella kannattaa muistaa myös Vanha Liminka ja Alakestilän arboretum, jotka ovat ainutlaatuisia paikkoja tutustua omin päin, mutta varsinkin, kun ottaa ammattitaitoisen paikallisoppaan seuraksi. Niin kohteet avautuvat aivan uudella tavalla!

Kirjoitus on julkaistu 26. lokakuuta 2023. 

Mistä yrityksestä sinä haluaisit lukea seuraavaksi? Lähetä ehdotuksesi meille sähköpostilla tai sosiaalisen median kanavissa yksityisviestillä!

Visit Liminka logoLimingan kunnan logo
Visit Finland logoPohjolan rengastie logoOulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki logoWe Speak Gay -yhteisön tunnus
#visitliminka

Seuraa meitä ja jaa elämyksesi!

Visit Liminka

Lakeustalo, Liminganraitti 10
91900 Liminka
travel@liminka.fi
y-tunnus 0186553-2

Anna palautetta
Saavutettavuusseloste
Tietosuoja