fbpx
Visit Liminka logo

#Kylässä

Paintball Areena ja Lakeus Outdoors

Limingan Paintball Areenaa ja Lakeus Outdoors -ohjelmapalveluyritystä luotsaava Ilari Teerikangas on moniyrittäjä, jonka työpäivä muodostuu niin matkailu- ja ohjelmapalveluista kuin vakuutusalan tehtävistäkin. Teerikangas on opiskeluaikoja lukuunottamatta asunut Limingassa koko ikänsä. Asukkaan näkökulmasta Limingassa parasta on hänen mukaansa helppo ja turvallinen arki. Kunta tarjoaa myös hyvät puitteet matkailupalveluiden tuottamiseen.

Paintball Areena sijaitsee Limingan keskustan kupeessa, Kuormatien varrella. Areenalla pelataan erilaisia pelimuotoja kuula-aseilla ja pelaajien ikähaitari on kaikkea ala-asteikäisistä aikuisiin. Pelit voi yhdistää vaikkapa lasten syntymäpäiviin, polttareihin, työpaikan virkistyspäiviin tai sitten paikalle voi tulla pelaamaan jännittäviä otteluita valitsemassaan seurassa.

Lakeus Outdoors puolestaan tarjoaa palveluitaan asiakkaiden toiveiden mukaan milloin missäkin. Suurin osa yrityksen asiakkaista on erilaisia työyhteisöjä, joille Teerikangas toteuttaa tiimiratoja virkistyspäivien yhteydessä. Tiimiratojen lisäksi Lakeus Outdoorsin kautta voi varata omaan käyttöönsä Liminganlahden luontokoulua ja kesäkeittiötä.

Teerikankaan mielestä ehdottomasti parasta ohjelmapalveluiden tuottamisessa on asiakkaiden kanssa touhuaminen. Virkistyspäivien osallistujat sekä kaveri- ja polttariporukat ovat aina lähtökohtaisesti Paintball Areenalle tai tiimiradalle astellessaan liikkeellä hauskanpito mielessään. Hyväntuulisten ihmisten seurassa ei voi itsekään olla viihtymättä.

Mistä yrityksen arki koostuu?

Paintball Areenan vuoden kiireisin sesonki on juuri alkamaisillaan. Syyskuussa työpaikkojen virkistystilaisuudet siirtyvät sisätiloihin, joissa ei tarvitse jännittää, missä säässä päivä valkenee. Virkistyspäiväkauden jälkeen vuorossa ovat puolestaan eri yhteisöjen pikkujoulut. Työpaikkojen varaukset painottuvat luonnollisesti arkipäiville, kun viikonloput täyttyvät puolestaan kaveriporukoista, jotka suuntaavat mielellään areenalle pakoon kylmiä ja märkiä kelejä. Sesonkiaikana varauksia tulee lähes mihin aikaan vaan ja kaikkina viikon päivinä. Ennen jokaista saapuvaa ryhmää on edessä valmistelutöitä: varusteiden keräämistä, pelityypistä riippuen erilaisia alkuasemointien rakentelua sekä tietysti ryhmän ohjeistus pelin tavoitteista ja säännöistä. Pelin päätyttyä tilat täytyy käydä läpi uudelleen ja siivota valmiiksi seuraavaa ryhmää varten.

Myös Lakeus Outdoorsin suhteen vilkkain sesonki määräytyy pitkälti työpaikkojen virkistyspäivien mukaan, vaikka yksittäiset matkailijat ja asiakkaatkin voivat varata esimerkiksi luontokoulun käyttöönsä.  Suurin osa Lakeus Outdoorsin varauksista koskee erilaisten tiimiratojen vetämistä työporukoille muun muassa Pitojen helmen maalaismiljöössä ja Siikajoen Törmälän tilalla. Tiimiradat muodostuvat leikkimielisistä tehtävistä, jotka istuvat hyvin maalaismaiseen ympäristöön. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi nikkarointia, saappaan tai hevosenkengän heittoa ja ritsa-ammuntaa. Toisinaan osallistujat joutuvat käyttämään myös nokkeluuttaan ratkoessaan ryhmätehtäviä ilman puhetta.

Ilarin vinkit matkailijoille

Liminganlahti tarjoaa syyskuussa kävijöille uskomattomia luontoelämyksiä. Iltahämärissä Liminganlahden äänimaisema on vaikuttava kokemus, kun ilma on täynnä tuhansien lahdelle yölevolle saapuvien lintujen kaikenlaista kaakatusta ja toitotusta.

Luontokeskuksen Lintujen kahdeksan vuodenaikaa -näyttely on Teerikankaan perheessä ikisuosikki. Näyttely on taitavasti ja kauniisti rakennettu kokonaisuus, joka kestää hyvin useitakin käyntikertoja. Pelilliset elementit jaksavat kiinnostaa lapsia kerrasta toiseen.

Kirjoitus on julkaistu 22. syyskuuta 2023. 

Mistä yrityksestä sinä haluaisit lukea seuraavaksi? Lähetä ehdotuksesi meille sähköpostilla tai sosiaalisen median kanavissa yksityisviestillä!

Visit Liminka logoLimingan kunnan logo
Visit Finland logoPohjolan rengastie logoOulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki logoWe Speak Gay -yhteisön tunnus
#visitliminka

Seuraa meitä ja jaa elämyksesi!

Visit Liminka

Lakeustalo, Liminganraitti 10
91900 Liminka
travel@liminka.fi
y-tunnus 0186553-2

Anna palautetta
Saavutettavuusseloste
Tietosuoja