fbpx
Visit Liminka logo

#Kylässä

Pitojen helmi

Pitojen helmi tarjoaa monipuolisia matkailupalveluita maalaismiljöössä

Pitojen Helmi on maaseutumatkailun palveluita tarjoava perheyritys Ala-Temmeksen kylässä, noin 10 kilometriä Limingan keskustasta Tyrnävän suuntaan. Pitojen helmen monipuolinen yritystoiminta muodostuu ravitsemuspalveluista, majoitustoiminnasta sekä ohjelmapalveluista. Yritys tarjoaa catering-palveluita, mutta sen lisäksi viihtyisä maalaismiljöö luo loistavat puitteet ruokailuun tilausravintolan muodossa. Majoituspuolella tarjonta koostuu idyllisistä villoista sekä saunomismahdollisuudesta. Ohjelmapalveluiden osalta Pitojen helmen hittituote on pakopeli, jossa sukelletaan tilan historiaan.

Perheyritys koostuu yrittäjänä toimivasta Annesta sekä taloudesta ja kiinteistöstä vastaavasta Raimosta. Parhaillaan tilalla käydään läpi sukupolvenvaihdosta, kun perheen tyttäret Elina ja Senni ovat hypänneet mukaan remmiin. Elina vastaa myynti- ja markkinointitoimenpiteistä, kun keittiö on puolestaan Sennin valtakuntaa. Yrityksen roolijako on suhteellisen tarkkarajainen, mutta tarvittaessa perheenjäsenet tuuraavat toisiaan.

Pitojen helmi joutui kamppailemaan selviytyäkseen läpi kummallisen korona-ajan, ja pandemian jälkeen edessä on ollut uusi odottamaton muuttuja. Euroopassa vallitseva sotatila vaikuttaa matkailutoimintaan ja maailmantilanne on haastava. Kaikesta huolimatta Pietilöillä on kova tarve ja halu kehittää yritystoimintaa jatkuvasti. Tavoitteisiin tähdätään positiivisella mielellä.

Mistä rakentuu Pitojen helmen arki?

Pitojen helmen asiakaskunta on moninainen, mikä on luonteva seuraus monipuolisesta yritystoiminnasta. Pietilän tila soveltuu erinomaisesti yritysten kokous- ja virkistystilaksi, minkä ansiosta yrityspuoli onkin vahvasti edustettuna. Tilalla on lisäksi järjestetty erilaisia perhejuhlia jo yli 30 vuoden ajan. Kolmas tärkeä ryhmä ovat matkailijat, ja tähän ryhmään on viime vuosina panostettukin merkittävästi uusien majoitustilojen muodossa.

Päivät tilalla venähtävät usein aika pitkiksi, eikä yksikään päivä ole samanlainen. Työtehtäviä on laidasta laitaan: aamupalan tekoa, tilaisuuksien valmistelua, siivoamista, asiakaspalvelua, ruokien valmistamista ja tarjoilua, haravointia, saunojen ja paljujen lämmitystä sekä baarimikon tehtäviä. Lisäksi tehtävälistalla on perinteisiä yritystöitä kuten tarjousten tekemistä ja laskuttamista. Kaikkein parasta työpäivissä on Pietilöiden mukaan nähdä oman työn tulos sekä tyytyväiset asiakkaat.

Liminka merkitsee Pitojen helmen poppoolle raikasta tuulahdusta erilaisia, taitavia, palveluntuottajia, moninaista kehitystä sekä mahdollisuuksia. Kunnan sijainti on perheen mielestä loistava monella eri osa-alueella, sillä Liminka sijaitsee sopivalla etäisyydellä Oulusta. Lisäksi Liminka on monelle matkaajalle juuri passeli puolimatkan krouvi pääteiden varrella.

Pitojen helmen vinkit matkailijoille

Pitojen helmi on erinomainen välistoppi, jossa matkailijat voivat ladata akkuja ja nauttia esimerkiksi tilalla vastikään kehitetystä pohjoisesta gelatosta. Majoittumisen lisäksi on kuitenkin suotavaa huokaista hieman pidempäänkin ja tutustua alueen tarjontaan. Limingasta löytyy varmasti tekemistä myös pidempään pysähtymiseen: lähettyviltä löytyy muun muassa Keramiikkapaja Tiinamari ja seikkailupuisto Liisanlinna.

Pitojen helmen äitienpäiväbrunssilla 14.5. klo 14 kattauksella on vielä tilaa - lue lisää!

Kirjoitus on julkaistu 11.5.2023.

Visit Liminka logoLimingan kunnan logo
Visit Finland logoPohjolan rengastie logoOulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki logoWe Speak Gay -yhteisön tunnus
#visitliminka

Seuraa meitä ja jaa elämyksesi!

Visit Liminka

Lakeustalo, Liminganraitti 10
91900 Liminka
travel@liminka.fi
y-tunnus 0186553-2

Anna palautetta
Saavutettavuusseloste
Tietosuoja