fbpx
Visit Liminka logo

Ajankohtaista:

Limingan tapahtumakesä 2024

Limingasta löytyy tekemistä ja koettavaa kaiken ikäisille. Kesällä tarjolla on muun muassa teatteriesityksiä, kamarimusiikin festivaalit, Suur-Limingan markkinat sekä paljon, paljon muuta! Poimi suosikkivinkit talteen tästä jutusta.

Kesäkuu

Vanhan Limingan museokesä avautuu 5. kesäkuuta, kun Vilho Lampi -museossa on Riikka Soinisen Maalauksia -näyttelyn avajaiset klo 17 alkaen. Museo on avoinna 5.6.–1.9. keskiviikosta sunnuntaihin klo 12–17. Käyntimaksu on yli 12-vuotiaille 2 euroa, ellei kävijällä ole ilmaiseen sisäänkäyntiin oikeuttavaa Museokorttia.

Opastettu kävelykierros Vanhassa Limingassa alkaa 5. kesäkuuta klo 17 osoitteeseen. Kierrokselle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, ja se on ilmainen.

Abrahamin kultturipuistoon kokoonnutaan Yhteislauluillan merkeissä lauantaina 8.6. klo 16 alkaen. Illan toteutuksesta vastaa Hengellinen teatteriyhdistys Via Dolorosa –Liminka ry.

Kesäkuun puolivälissä luvassa on järjestyksessään toinen Limingan Kamarisoitto. Teemaksi muotoutui “Suuria tunteita”, joka kuvastaa festivaalilla esitettävän ohjelmiston voimakasta, primitiivistä tunteisiin vetoavuutta. Avajaiskesän tapaan lauantai-illan konsertissa yleisö pääsee hieman viihteellisempiin tunnelmiin, tällä kertaa ikivihreiden iskelmien siivittämänä. Lisätietoa konserteista ja lipuista löytyy täältä.

Juhannuksen jälkeen, 28. kesäkuuta Abrahamin kulttuuripuiston lavalle nousevat Kesätyttö & Pojat. Stand up -esityksessä ovat mukana koomikot Iikka Kivi, Roosa Maskonen, Tommi Ylimäinen ja Saku Torssonen. Esityksen ikäraja on 18 vuotta. Lisätietoa ja liput löytyvät tämän linkin takaa.

Tietopiste Aabrahamin kulttuuripuistossa

Heinäkuu

Teatteri Airopik tuo Abrahamin kulttuuripuiston lavalle heinäkuussa Purasen Jussi eli Jurasen Pussi - komediallinen kertomus eripuraisuudesta -esityksen. Näytelmä perustuu Maiju Lassilan romaaniin Jussi Puranen, jonka Janne Kuustie dramatisoi. Näytös nähdään seuraavina päivinä:

  • 6.7.
  • 7.7.
  • 10.7.
  • 12.7.
  • 13.7.
  • 17.7.
  • 19.7.
  • 20.7.

Kaikki esitykset alkavat klo 18. Lippuja saa ostettua ennakkoon Ticketmasterista viikosta 26 alkaen, sekä ennen esityksen alkua kulttuuripuistosta. Lippujen hinnat ovat ennakkoon 16 euroa ja ovelta 21 euroa.

Heinäkuun 18. päivä kulttuuripuistossa nähdään Esko Rahkonen musiikkinäytelmä. Näytelmä vie katsojan Eskon nuoruusvuosiin ja aikakauteen, jolloin hän nousi yhdeksi Suomen tunnetuimmista artisteista. Lisätietoa ja liput löydät tältä sivulta.

Vilho Lampi -museon kesän toinen taidenäyttely avautuu 31. heinäkuuta. Hymypojan vuosi - Palsan perintö nykytaiteessa -näyttely pohjaa kuuden arvostetun nykytaitelijan teoksiin. Mukana on Essi Korvan, Reijo Raekallion, Tuomo Kangasmaan, Jyrki Siukosen, Juha Allan Ekholmin ja Veera Kaamos Pitkäsen teoksia, jotka on rakennettu Palsa 75v. -juhlavuotta varten.

Opastettu kävelykierros Vanhassa Limingassa alkaa 31.7. klo 17 osoitteesta Rantatie 14. Kierrokselle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, ja se on ilmainen.

Kaksi naista pyöräilee metsäautotiellä maastopyöräilyreitillä auringonpaisteessa.

Elokuu

Elokuu käynnistyy Ruutikankaan ampumaurheilukeskuksessa Kivääripracticalin MM-kisojen merkeissä. Mukana kisoissa on yli 700 ampujaa, ja katsojien on mahdollista tulla seuraamaan mittelyä. Lisätietoa kisoista ja liput löydät näiltä sivuilta.

Lauantaina 10. elokuuta keräännytään jälleen Vanhaan Liminkaan Suur-Limingan markkinoille ja Viikateniiton MM-kisoihin. Tänä vuonna mukana on lisäksi Limingan 4H-yhdistyksen Lasten maaseutunäyttely. Aikataulu ja tarkempi sisältö päivittyvät tämän linkin takaa löytyvälle sivulle.

Saman päivän aikana, 10. elokuuta, on kolme opastettua kävelykierrosta Vanhassa Limingassa. Kierrokset alkavat osoitteesta Rantatie 14 klo 11, klo 13 ja klo 15. Kierroksille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, ja ne ovat ilmaisia.

Elokuun lopussa juhlitaan lasten kuvitus- ja kirjallisuusfestivaali Limmi Festeillä. 29.-31. elokuuta järjestettävillä festivaaleilla on ohjelmassa kirjailijavierailuita, työpajoja, Rantalakeus Rokki -bändikisa sekä paljon muuta mukavaa. Limmi Festit huipentuvat karnevaalikulkueeseen ja kaiken kansan juhliin Krankka-areenalla 31. elokuuta. Linkki tarkempiin tapahtumatietoihin päivitetään tähän artikkeliin myöhemmin.

Suur-Limingan markkinat Limingassa

Limingan kesä on täynnä näkemistä ja tekemistä

Limingan matkailutoimijoiden tarjonta on ensimmäistä kertaa mukana tapahtumakesän julisteessa. Mukana ovat kaikki Visit Limingan sivuilla esiintyvät matkailutoimijat sekä -palvelut. Koonti on hyödyllinen kesällä Limingassa vierailevalle matkailijalle, mutta se on varmasti hyvä vinkkilista myös kunnassa asuville. Pääset tutustumaan julisteeseen tämän linkin kautta.

Visit Liminka logoLimingan kunnan logo
Visit Finland logoPohjolan rengastie logoOulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki logoWe Speak Gay -yhteisön tunnus
#visitliminka

Seuraa meitä ja jaa elämyksesi!

Visit Liminka

Lakeustalo, Liminganraitti 10
91900 Liminka
travel@liminka.fi
y-tunnus 0186553-2

Anna palautetta
Saavutettavuusseloste
Tietosuoja