fbpx
Visit Liminka logo

Bongaa lintuja!

Liminganlahti on bongaajan paratiisi

Liminganlahti on Suomen kuuluisin lintukosteikko

Koko perheen retkikohde houkuttelee tutustumaan lintujen lumoavaan maailmaan. Liminganlahti on kansainvälisesti tunnettu ja arvokas lintuvesi sekä tärkeä muuttolintujen levähdysalue, johon voit tutustua kelillä kuin kelillä, vuoden ympäri. Suomen parhaassa lintuluontokeskuksessa voit perehtyä kiehtovaan Lintujen kahdeksan vuodenaikaa -näyttelyyn, joka kertoo vuoden kulusta lintujen näkökulmasta. 

Bongauksen paraatipaikalla palveleva Liminganlahden luontokeskus tarjoaa näyttelyn lisäksi opas- ja ravintolapalveluita, myymälän, pienen luontohotellin, 80-paikkaisen auditorion sekä muita kokoustiloja. Luontokeskukselta saat veloituksetta lainaan kiikarit alueen noin 200 lintulajin bongaukseen. Virkkulan kaksikerroksiselle lintutornille vie 600 metriä pitkä polku, joka soveltuu myös liikuntaesteisille ja lastenvaunujen kanssa liikkuville.

Alueen palveluihin kuuluvat myös nuotiopaikka sekä pieni leikkipaikka lapsille. Parkkialueella on mahdollista majoittua asuntovaunulla tai -autolla pientä korvausta vastaan. Luontokeskuksen pihamaalta löydät lisäksi oppimisympäristö Kukkalan, jossa voit tutkia alueen kasvillisuutta sekä tutustua rantaniityn kasveihin ja elinympäristöihin. Liminganlahti on lintulajistoltaan runsas ja monimuotoinen juuri elinympäristöjen monipuolisuuden ansiosta. 

Yksi Liminganlahden erikoisuuksista on pyörivä laavu, jonka voi asemoida tuulen tai auringon mukaan tulistelijoille sopivaksi. Munkit mukaan ja menoksi!

Tutustu Liminganlahden luontokeskukseen virtuaalikierroksella klikkaamalla tästä.

Liminganlahden uusimmat lintuhavainnot
Visit Liminka logoLimingan kunnan logo
Visit Finland logoPohjolan rengastie logoOulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki logoWe Speak Gay -yhteisön tunnus
#visitliminka

Seuraa meitä ja jaa elämyksesi!

Visit Liminka

Lakeustalo, Liminganraitti 10
91900 Liminka
travel@liminka.fi
y-tunnus 0186553-2

Anna palautetta
Saavutettavuusseloste
Tietosuoja