fbpx
Visit Liminka logo

Ajankohtaista:

Liminka suurkaupungin sykkeeseen tottuneen silmin

Evgeniia Pekkarinen muutti Suomeen, Tupoksen kylään, vuonna 2018 tyttärensä kanssa. Pietarissa syntynyt ja siellä lähes koko elämänsä asunut Pekkarinen oli vannoutunut suurkaupunkien kasvatti. Hän oli tottunut kaupungin kiihkeään elämänrytmiin, monipuolisiin kulttuuritapahtumiin sekä kodikkaisiin ja maukkaisiin ravintolaelämyksiin. Niinpä muutto kaukaiseen Tupoksen kylään aiheutti alkuun hieman skeptisiä tuntemuksia.

Keväällä 2020 perheeseen syntyi toinen tytär, ja samaan aikaan maailma sulkeutui koronapandemian vuoksi. Rajoitukset olivat luonnollinen syy ryhtyä tutustumaan Liminkaan ja sen lähiseutuun pintaa syvemmältä. Perhe teki ensimmäisenä kesänä lyhyitä pyöräilyretkiä Limingan keskustaan, Kempeleeseen, Rantakylään ja Liminganlahden luontokeskukselle. Pyöräily oli helppoa ja mukavaa, sillä Limingan pyöräilyolosuhteet ovat ensiluokkaiset: kattavan pyörätieverkoston lisäksi kunnassa on panostettu voimakkaasti maastopyöräilyyn. Maastopyöräilyreittejä löytyy jopa yli 150 kilometriä. Samalla Limingan maasto on taivaallisen tasaista, ja soveltuu siksi hyvin myös lasten kanssa liikkumiseen.

Nälkä kasvoi pian syödessä:

– Seuraavana kesänä suuntasimme jo Tyrnävälle ja Ouluun saakka. Ensi kesälle suunnittelen retkiä Lumijoelle, Hailuotoon ja ties vielä minne! Pekkarinen innostuu.

Kesän lapselle Suomen pitkät, pimeät ja kylmät talvet aiheuttivat alkuun kauhistusta. Talvet sujuvat kuitenkin nykyisin vauhdikkaasti perheen yhteisten hiihtoretkien ansiosta.

– Kaikista mieleenpainuvimpia ovat retket Liminganlahdelle. Talvipäivien taika on parhaimmillaan, kun saa nauttia auringon paisteesta, lumesta ja luonnon kauneudesta.

Alkuun Pekkarista kauhistutti hiihtää jäätyneellä merenjäällä, mutta siihenkin on ajan kanssa tottunut. Hiihtoladulle pääsee melkein omalta takapihalta, ja Evgeniian mies jaksaakin muistuttaa usein siitä, kuinka onnekkaita he ovat, kun hiihtolenkille pääsee niin helposti.

Evgeniian vinkit matkailijoille

Vanhan Limingan kätketyt helmet, kuten Vilho Lampi -museo ja Abraham Ohanperän kotimuseo lumoavat minut. On ihanaa tuntea menneiden aikojen tunnelma ja nähdä esillä esineitä, jotka ovat kuuluneet paikallisille kuuluisuuksille kauan sitten. Jos siis pidät kulttuurista ja historiasta, Vanha Liminka odottaa sinua kesällä.

Paras vierailupaikka Limingassa on kuukaudesta riippumatta Liminganlahden luontokeskus. Sieltä löytyy lukuisia aktiviteetteja lapsille ja paljon opittavaa myös vanhemmille. Voit aina valita olla sisätiloissa tai kävellä lyhyen matkan Virkkulan lintutornille, nauttia maukkaita ja tuoreita leivoksia kahvilassa tai paistaa makkaroita ja vaahtokarkkeja nuotiopaikoilla. Puhumattakaan lintujen kevät- ja syysmuutoista.

Yritän päästä osallistumaan kesän ja talven päätapahtumiin: Suur-Limingan markkinoille elokuussa ja joulumarkkinoille marraskuussa. Ne ovat kaikille mukavia tapahtumia, joissa on loistava tilaisuus ostaa paikallisia tuotteita sekä tukea pienyrityksiä.

Tyttäreni kasvaessa suunnittelen uusia seikkailuita ja retkiä Limingassa. Niinpä edessä on pian vierailu kukka- ja eläinpuisto Escurialissa, puisessa Liisanlinnassa sekä keramiikkapaja TiinaMarilla. Kuten meillä päin sanotaan ”tekemistä riittää!”.

Lapsi lumisella Liminganlahdella leikkipakan vieressä.

Visit Liminka logoLimingan kunnan logo
Visit Finland logoPohjolan rengastie logoOulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki logoWe Speak Gay -yhteisön tunnus
#visitliminka

Seuraa meitä ja jaa elämyksesi!

Visit Liminka

Lakeustalo, Liminganraitti 10
91900 Liminka
travel@liminka.fi
y-tunnus 0186553-2

Anna palautetta
Saavutettavuusseloste
Tietosuoja