fbpx
Visit Liminka logo

Ajankohtaista:

Pohjois-Pohjanmaan ensimmäinen retkipyöräilyreitti valmistuu

Mistäs nyt tuuulee? Mene ja tiedä, mutta tasaista menoa on luvassa! Meillä mäet on korvattu vastatuulella.

Flatland Route on tasainen ja helppokulkuinen pyöräilyreitti Itämeren rannikolla Pohjois-Pohjanmaalla. Reitti yhdistää Perämeren kaakkoisrannikon kylät, kaupungit, luonto- ja historiakohteet sekä palvelut vähäliikenteisiä sivuteitä pitkin. Flatland Route tarjoaa mielenkiintoisen ja monipuolisen polkaisun alueen luontoon ja historiaan.

Reitti on pituudeltaan 320 kilometriä ja sen pyöräileminen vie suositellulla tahdilla noin 5–6 päivää. Nimensä mukaisesti tasamaalla kulkeva reitti on helppokulkuinen ja sopii hyvin aloittelijallekin. Kokeneempi pyöräilijä voi taittaa reitin esimerkiksi pidennettynä kolmen päivän viikonloppuretkenä.

Flatland Route -retkipyöräilyreitti on Limingan kunnan ja Visit Raahen alulle panema reitti, joka on suunniteltu ja toteutettu kaksivuotisessa Pyörällä kuuhun –yhteishankkeessa. Huhtikuussa päättyvän hankkeen tavoite on edistää matkailuelinkeinoa maaseudulla pyörä- ja luontomatkailun avulla. Lisäksi tavoitteena on parantaa Limingan, Pyhäjoen, Raahen ja Siikajoen keskeisten maastopyöräreittien tunnettuutta, palvelukykyä ja toimijoiden yhteistyötä.

– Pyörämatkailu on nouseva maailmanlaajuinen trendi, jota haluamme olla tukemassa alueella. Reittimme on herättänyt kovasti kiinnostusta esimerkiksi Matka 2024 –messuilla Helsingissä, missä olimme sitä esittelemässä, hankkeen projektipäällikkö Katariina Huikari kertoo.

Flatland Route -retkipyöräilyreitin julkistamistilaisuus järjestetään keskiviikkona 13.3. klo 18 etäyhteydellä Teamsissa. Tilaisuudessa kerrotaan lyhyesti hankkeen ja reitin taustoista, retkipyöräilytarina maailmalta sekä julkaistaan uuden reitin reittikartta. Kuulolle ovat tervetulleita kaikki pyöräilystä ja matkailusta kiinnostuneet. Löydät lisätietoa reitistä ja hankkeesta tämän linkin kautta.

Visit Liminka logoLimingan kunnan logo
Visit Finland logoPohjolan rengastie logoOulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki logoWe Speak Gay -yhteisön tunnus
#visitliminka

Seuraa meitä ja jaa elämyksesi!

Visit Liminka

Lakeustalo, Liminganraitti 10
91900 Liminka
travel@liminka.fi
y-tunnus 0186553-2

Anna palautetta
Saavutettavuusseloste
Tietosuoja