fbpx
Visit Liminka logo

Porisuta paikallista!

Suomen kekseliäin kunta

Vireä kasvukunta loistavilla palveluilla

Linnuista ja luonnosta kansainvälisesti tunnettu Liminka on vetovoimainen ja vireä kasvukunta, jossa on tekemistä, näkemistä ja kokemista kaikenikäisille. Kunta sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla meren rannassa, vain noin 20 minuutin ajomatkan päässä Oulusta. Liminka tarjoaa kaiken mitä tarvitset hyvään elämään: loistavat palvelut, isot tontit, turvallisen paikan kasvaa ja upean luonnon missä rauhoittua. Ja kuitenkin, kaupungin sykkeen lyhyen pyrähdyksen päässä. Limingassa eletään ja nautitaan elämästä jokaisella solulla! Liminka on nykyisin noin 10 000 asukkaan rakas koti sekä monipuolisiin ja aktiivisiin luontoseikkailuihin soveltuva matkakohde, joka on erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

Limingalla on yli 540 vuoden mittainen historia, johon voi tutustua useissa alueen värikästä kulttuuria ja historiaa esittelevässä käyntikohteessa. Liminganlahti ympäristöineen on koko perheen retkikohde, joka houkuttelee myös kokemattoman lintubongaajan tutustumaan lintujen lumoavaan maailmaan. Liminganlahden luontokeskus on avoinna ympäri vuoden. Luontokeskukselta pääset hyvin retkeilemään myös pidemmälle hyppäämällä pyörän selkään ja polkemalla Limingan maastopyöräilyreiteille. Reitit johdattavat Rantakylän virkistysalueelle, joka on myös paikallisten vapaa-ajanviettopaikka uimarantoineen ja frisbeegolf-ratoineen.

Vanhan emäpitäjän historiaa pääsee aistimaan Vanhassa Limingassa. Ainutlaatuiset museokohteet Muistokoti Aappola ja Vilho Lampi -museo tutustuttavat vierailijan liminkalaisten merkkihenkilöiden elämään. Kotiseutumuseossa on esillä maaseutupitäjän maatalouteen ja erityisesti niittyviljelyyn liittyvää esineistöä. Museoiden välittömässä läheisyydessä on Abrahamin kulttuuripuisto, josta on kehittymässä kunnan vapaa-ajan vieton, kulttuurin ja tapahtumien keskus.

Tervetuloa Liminkaan, tiedä vaikka jäisit!

Visit Liminka logoLimingan kunnan logo
Visit Finland logoPohjolan rengastie logoOulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki logoWe Speak Gay -yhteisön tunnus
#visitliminka

Seuraa meitä ja jaa elämyksesi!

Visit Liminka

Lakeustalo, Liminganraitti 10
91900 Liminka
travel@liminka.fi
y-tunnus 0186553-2

Anna palautetta
Saavutettavuusseloste
Tietosuoja