fbpx
Visit Liminka logo

#Kylässä

Keramiikkapaja TiinaMari

Keramiikkapaja TiinaMarin kurssitilan avajaisia juhlitaan 1.4.2023

Keramiikkapaja TiinaMari on käyntikohde kädentaidoista kiinnostuneille. Pajalla tutustut keramiikkaesineiden valmistukseen ja löydät käsintehdyt uniikit paikalliset lahjat ja matkamuistot.  

Tiina Mari Pietilä suunnittelee ja valmistaa omat mallistonsa keramiikkapajallaan Limingassa. Tuotteissa näkyy vahva paikallistuntemus: inspiraatiota on saatu Limingan metsistä ja peltomaisemasta sekä Oulun kaupunkimiljööstä.

Keramiikkapajalle tulo on aina elämys. Ensin saavut myymälään ja näet, mitä kaikkea savesta voi valmistaa. Samalla pääset kurkistamaan, mitä pajan työpuolella tehdään. Näet dreijat, uunit ja valmistumassa olevat esineet, kuvailee keramiikkataiteilija Pietilä. 

Keramiikkapaja TiinaMari on erityisen tunnettu Oulun murrekupeistaan. Murresarjan tuotteisiin on painettu käsin paikallista väriä murrelauseiden muodossa. Dreijaustekniikan ansiosta kupeissa ja kulhoissa näkyy kauniisti kädenjälki, ja jokainen astia on uniikki. 

Asiakkaita ovat Oulun murteesta kiinnostuneet, pieneläintuhkaamot, yritykset ja matkailijat, kertoo Pietilä. 

Mistä rakentuu keramiikkapajan arki?

Viime aikoina keramiikkapajalla on pitänyt kiirettä, sillä pajan laajennustyöt ovat olleet menossa ja uutta kurssitilaa on rakennettu samalla pähkäillen, minkälaisia kursseja tulevaisuudessa vieraille voisikaan tarjota. Jatkossa Tiina Mari tarjoaa laajennetuissa tiloissa erilaisia savikursseja. Keramiikkapajalla vietetään uuden kurssitilan avajaisia aprillipäivänä 1.4.2023. 

Yrittäjän työpäivät täyttyvät sähköposteihin vastaamisesta, verkkokauppatilausten läpikäymisestä ja esineiden pakkauksesta, postituksista ja toimituksista asiakkaille. Pajalla perusarkea on keramiikkaesineiden valmistukseen liittyvät työvaiheet, kuten dreijaus, sorvaus, lasitus, uunien lastaus ja uunien purku. Valmiit savityöt kuivuvat ja laitetaan vasta sitten keramiikkauuniin. Myymälää on nyt järjestelty, kun uusia tiloja on saatu käyttöön.  

Nyt on ollut myös maalausta ja paljon järjestelyä uudistuksen myötä. Kaikkea ei kuitenkaan samana päivänä ehdi tehdä, vaan pienyrittäjän arjessa työt jaksottuvat usealle päivälle, kertoo Pietilä. 

Liminka merkitsee Pietilälle kotia maalla. Täällä on hiljaisuutta ja tilaa hengittää. Luontoa ympärillä ja mahdollisuutta piipahtaa metsässä. Lintujen tarkkailua ja ihailua voi tehdä omalta pihalta, esimerkiksi on hienoa nähdä, kun joutsenet lentävät matalalla pihan yli. 

Parasta yrittäjyydessä on työn monipuolisuus ja uuden luominen. Niin paljon saa tehdä, kun haluaa mutta muistaa myös huilata, naurahtaa Pietilä. 

TiinaMarin vinkit matkailijoille 

Ala-Temmeksellä pääset seikkailemaan Liisanlinnaan, nuotiolle istuskelemaan ja aarteen etsintään. Keramiikkapa TiinaMarissa pääset tutustumaan saven ihmeelliseen maailmaan ja näet, kuinka ihana pehmeä savi muuttuu keramiikaksi. Jos päivän päätteeksi huikoo, pääset syömään Pitojen Helmeen. 

Kaikki palvelut ovat tilattavissa, mutta keramiikkapaja on yleisesti avoinna tiistaista perjantaihin klo 10–17 ja lauantaisin klo 10–14. Keramiikkapaja TiinaMari sijaitsee maalaistalon pihapiirissä aivan valtatie 4 välittömässä läheisyydessä, n.  12 km Limingan keskustasta Jyväskylän suuntaan osoitteessa Vehkamaantie 3, 91930 Ala-Temmes. Voit tutustua keramiikkapajaan tarkemmin yrityksen verkkosivuilta.

Keramiikkapaja TiinaMarin kurssitilan avajaiset 1.4. klo 12-16 - Kalevan tapahtumakalenteri.

Kirjoitus julkaistu 27.3.2023.

Visit Liminka logoLimingan kunnan logo
Visit Finland logoPohjolan rengastie logoOulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki logoWe Speak Gay -yhteisön tunnus
#visitliminka

Seuraa meitä ja jaa elämyksesi!

Visit Liminka

Lakeustalo, Liminganraitti 10
91900 Liminka
travel@liminka.fi
y-tunnus 0186553-2

Anna palautetta
Saavutettavuusseloste
Tietosuoja