fbpx
Visit Liminka logo

Ajankohtaista:

Limingan tapahtumakevät 2024

Limingan tapahtumakevään monipuolinen tarjonta sisältää hauskaa tekemistä ja viihdyttäviä esityksiä kaikenikäisille. Poimi mieluisat menovinkit talteen tästä julkaisusta!

Helmikuu

Limingan kirjaston lukupiiri on aloittanut toimintansa tänä keväänä. Seuraava lukupiiri kokoontuu ystävänpäivänä, 14. helmikuuta klo 17 Limingan kirjaston yläkerran monitoimitilassa. Kuukauden kirjana on Emily Henryn Täydellinen päivä, ja kirjoja on lainattavissa kirjaston asiakaspalvelussa. Lukupiirin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Limingan seudun musiikkiopiston oppilaskonsertteja järjestetään helmikuussa kolme kappaletta: torstaina 15.2. klo 19 oppilaskonsertti, torstaina 22.2. klo 18.30 pianistien konsertti ja maanantaina 26.2. klo 18.30 oppilaskonsertti. Kaikki konsertit järjestetään Heikki  Sarvela -salissa ja niihin on vapaa pääsy.

Tiistaina, helmikuun 20. päivä klo 17 keräännytään Limingan taidekoululle Vanhan Limingan kehittämisiltaan. Illassa esitellään alueen yhtenäinen maisemanhoidon suunnitelma. Samalla kuntalaiset voivat esittää toiveita ja ajatuksia Vanhan Limingan kulttuurimaiseman kehittämiseen. Tilaisuudessa on paikalla Limingan taidekoulun, seurakunnan sekä Limingan kunnan edustus.

Tupoksen talvitapahtuma on luvassa lauantaina 24. helmikuuta klo 12–15 Tupoksen kirjaston ja Huiskeen tiloissa. Kyseessä on koko perheen tapahtuma, jonka ohjelmassa on muun muassa onnenpyörää, poniajelua ja lasten hiihtokilpailut. Lisäksi ulkona myydään makkaraa ja kahvia.

Löytyykö kotoasi vanha palapeli, jonka olet jo koonnut kerran tai useammankin? Palapelin vaihtotreffeillä, 27. helmikuuta klo 17–19, voit laittaa oman palapelisi kiertoon ja ehkä löytää itsellesi uutta koottavaa vaihtopöydällä olevista palapeleistä, tai voit neuvotella vaihdosta muiden vaihtajien kanssa. Tapahtuma järjestetään Limingan kirjastolla.

Luminen Liminganlahti talvella lintutornilta päin kuvattuna.

 

Maaliskuu

Limingan kirjaston lukupiiri järjestetään 13.3. klo 17 kirjaston yläkerran monitoimitilassa. Maaliskuun kirjana luetaan Keigo Higashinon Uskollinen naapuri. Lukupiiriin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, ja kirjaa on lainattavissa kirjaston asiakaspalvelussa.

Limingan kirjastossa järjestetään myös 20.3. klo 18 kirjailijavierailu, johon saapuvat Tuomo Pirttimaa ja Anu Kolmonen. Tuomo Pirttimaa on Kuusamossa asuva kirjailija ja vapaa toimittaja, jolta on julkaistu tähän mennessä kaksi kirjaa: Hete ja itsenäinen jatko-osa Tirri. Kolmas romaani, Kaksi kärpästä julkaistaan keväällä 2024. Teos sijoittuu Itä-Lappiin, jokivarren kylään. Anu Kolmonen on puolestaan Tervolassa syntynyt, Oulussa asuva kasvatuspsykologi ja kuvataiteilija, jolle ”ihimiset, sanat, kuvat, tarinat ja toisten ihimisten ymmärtäminen” ovat ”rakhaita. Niin ja potut. Aina on ruokaa kö vain on pottuja.” Hänen esikoisromaaninsa Partisaanivalssi ilmestyi kesällä 2022.

Limingan kirkossa on 21.3. luvassa Vanhan musiikin konsertti klo 18.30 alkaen. Ohjelmasta vastaa Limingan seudun musiikkiopiston oppilaat, ja konserissa kuullaan sekä renesanssin- että barokinajan musiikkia. Konserttiin on vapaa pääsy.

Nainen hiihtää talvisessa metsässä.

Huhtikuu

Huhtikuu on täynnä tapahtumia! Niistä ensimmäinen on Suvi Teräsniskan keikka Heikki Sarvela -salissa sunnuntaina, 7.4. klo 15. Liput voi ostaa ennakkoon Tiketistä ja Limingan kirjastosta, tai ovelta ennen keikan alkua, mikäli lippuja on vielä jäljellä. Lue lisää tapahtumasta ja osta liput täältä.

Tiistaina 9. huhtikuuta Heikki Sarvela -salissa on luvassa lasten teatteria, kun Pippendorfin kirjavat kummitukset valtaavat näyttämön. Linnateatterin upouudessa näytelmässä tutustutaan kummitusten trendikkäimpiin uutuuskuoseihin, bongataan haamuja ja mörköjä sekä poiketaan hassunhauskoille sivupoluille yliluonnollisiin ihmeellisyyksiin. Esitys perustuu Mauri Kunnaksen samannimiseen kirjaan. Lippuja voi ostaa ennakkoon Tiketistä ja Limingan kirjastosta. Jos lippuja on vielä jäljellä, myydään niitä myös ovelta. Lue lisää ja osta liput ennakkoon tältä sivulta.

Keskiviikkona 10. huhtikuuta Limingan kirjastolla kokoontuu lukupiiri, jonka käsiteltävänä kirjana on Gabriel García Márquezin teos Sadan vuoden yksinäisyys. Lukupiiri kokoontuu kirjaston yläkerran monitoimitilassa, eikä siihen tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Kirjoja on lainattavissa kirjaston asiakaspalvelussa.

Limingan seudun musiikkiopiston oppilaskonsertteja järjestetään Heikki Sarvela -salissa huhtikuussa neljään otteeseen. Torstaina, 11. huhtikuuta klo 18.30 on luvassa jousisoittajien konsertti, maanantaina 15.4. klo 18.30 vuorossa on oppilaskonsertti, torstaina 25.4. klo 18 laulajien konsertti ja maanantaina 29.4. klo 18.30 pianistien konsertti.

Lauantaina 13. huhtikuuta vuorossa on sketsjä, tarinoita, runoja, laulunumeroita, puheita ja näytelmäkohtauksia - kaikki täysin improvisoituina! Minttu sekä Ville eli näyttelijät Minttu Mustakallio ja Ville Virtanen aloittavat improvisaatioduettonsa Heikki Sarvela -salissa klo 19. Lippuja myydään ennakkoon Tiketissä ja Limingan kirjastossa, ja ennen tapahtumaa ovelta, jos lippuja on jäljellä. Lue lisää esityksestä ja hanki liput täältä.

Siltä Vanhassa Limingassa

Toukokuu

Lauantaina 4.5. klo 18 Heikki Sarvela -salissa nähdään näyttelijä Ilkka Heiskasen monologi varsin tavallisesta suomalaisesta miehestä. Pari sanaa parisuhteesta kertoo 61-vuotiaasta Tapiosta, joka on taitava nakuttelija ja melkoinen verbalisti. Myös monivuotinen avioliitto on viime aikoina alkanut tuoda hänen eteensä aprikoitavaa. Lippuja voi ostaa ennakkoon Tiketistä ja Limingan kirjastosta, tai ovelta ennen tapahtumaa, jos lippuja on jäljellä. Lue lisää tapahtumasta ja hanki liput tämän linkin kautta.

Limingan seudun musiikkiopiston oppilaskonserttien kevääseen kuuluu vielä toukokuussa kaksi tilaisuutta. Maanantaina 6.5. klo 18 opiston sähkökitara- ja bändiopiskelijoiden sähköinen konsertti ja 23.5. klo 18 kevätjuhla, jossa jaetaan myös valmistuville opiskelijoille päättötodistukset.

Sunnuntaina 12.5. juhlitaan äitejä, kun Heikki Sarvela -salissa järjestetään Äitienpäiväkonsertti klo 13 alkaen. Tapahtuma on samalla puhallinorkesterien KevätPuhallus -tapahtuman päätöskonsertti, ja sinne on vapaa pääsy.

Sunnuntaina 19.5. Limingan Heikki Sarvela -saliin saapuu konsertoimaan itse "isokynä" Dave Lindholm. Keikoilla Dave esittää läpileikkauksen tunnetuista kappaleistaan, luo musiikillaan uusia tunnelmia ja muistoja yhdessä yleisön kanssa. Lippuja voi ostaa ennakkoon Tiketistä ja Limingan kirjastolta, sekä ovelta ennen tapahtumaa, jos lippuja on jäljellä.

Kirjoitus on julkaistu 26. tammikuuta 2024. Muutokset esitettyyn tapahtumatarjontaan ovat mahdollisia. Seuraa Visit Limingan Tapahtumat -kalenteria.

Taidekoulu Limingassa

Visit Liminka logoLimingan kunnan logo
Visit Finland logoPohjolan rengastie logoOulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki logoWe Speak Gay -yhteisön tunnus
#visitliminka

Seuraa meitä ja jaa elämyksesi!

Visit Liminka

Lakeustalo, Liminganraitti 10
91900 Liminka
travel@liminka.fi
y-tunnus 0186553-2

Anna palautetta
Saavutettavuusseloste
Tietosuoja